Rafy akart egy olyan autót, ami egyszerre showcar és közben hétvégén lehet vele krúzolni Szerencsére, a testvérének pont volt egy félbemaradt projektje és mivel Rafy-nak az első autója is egy 1984-es Rabbit volt, illetve volt több léghűtéses Volkswagene is korábban,  egyértelmű választásnak tűnt, hogy megveszi a tesó kocsiját és megvalósítja elképzeléseit. 
 
A karosszériát teljesen lepucolták, eltűnt az antenna, leszedték az ablaktörlőket és befalazták a helyét, kipucolták a motorteret, lekerültek a szélességjelzők, a feliratok és a harmadik féklámpa helyét is lefalazták szépen, majd az egész autót GM Green fantázianévre hallgató színnel fújták le. Hátul Postal lámpák és Hella ködlámpák, elöl pedig egyedi HID, projektoros fényszórók jelentik a változást a világítás terén. A hármas Golf VR6 toldat számomra meglepő választás. 
 
A kipucolt motortérbe AGU kódjelű 1,8T motor került, portolt, polírozott hengerfejjel, Audi TT injektorokkal, K04XL turbóval, egyedi kipufogórendszerrel, Borla hátsó dobbal (katalizátor nélkül), Denso Racing generátorral a klímát pedig kiiktatták a rendszerből. A szebb megjelenés érdekében Forge karbon elemeket kapott a motor. 
 
A futómű levegős és Airlift Performance elemkből áll, V2 vezérlővel kiegészítve. Neuspeed első stabilizátor és polírozott Autotech toronymerevítő került még be, a fékek pedig elöl G60 tárcsafékek, lyuggatott tárcsákkal, hátul pedig Scirocco 16V  tárcsás híd, Mk4 Golf nyergekkel és szintén lyuggatott tárcsákkal. A tengelyek végeire BBS RS047 felniket csavaroztak, 7x15 ET38 és 8x15 ET25 méretben. A hátsó tengelynél pedig még 3 fokos dőlésre is szükség volt. 
 
Az utastér sem maradhatott ki! Recaro LXB első ülések, egyedi, Recaro szövettel behúzott hátsó üléssor, ajtókárpitok, három küllős BBS kormány, szintén Recaro betéttel, VDO kiegészítő műszerek, középboxba áthelyezett fejegység jelentik a változást. 
 
Rafy a motor környékén tervez további változtatásokat, más hajtórudak formájában, de jelenleg élvezi az autót és örül, hogy megvehette testvérétől, akinél még lehet évekig porosodott volna a felhajtón. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Slammedenuff