A retro járgányok mindig népszerűek voltak és külön öröm, hogy sok fiatal vesz kezei közé olyan masinákat, amiket már gyerekként sem nagyon láthattak az utakon, mégis megvadulnak egy-egy Ladáért, Trabantért vagy Skodáért és saját kezűleg alakítják át és a találkozókon mutatják meg alkotásukat. 
Mivel az internet tele van porig ültetett orosz csodákkal, ezért ez a generáció is főleg ezt az utat választja, pedig, ahogy a képeken látszik, van más vonal is. 
 
Hősünk, Slava, már épített pár gépet és legutóbb egy amerikai platós volt az áldozat, természetesen teljesen földig engedve. Most viszont egy igazi pajtaleletet hozott vissza az életbe, sőt! Új értelmet adott a kocsinak! 
 
Az autónak minden alkatrésze még szinte gyári és még Made in USSR felirat díszeleg mindenhol.  A fényezés gyári és kellőképpen leharcolt, de nincs szétrohadva sehol a kocsi. A gondolat viszont nem az volt, hogy leültessék, hanem inkább induljanak vele a 24 órás Moscow Classic Grand Prix versenyen. Ezért a Fucktory Ltd. csapatához fordult hősünk és még bevásárolt az AutoVaz-nál is. Egyetlen cél volt csak: Az autónak meg kellett felelnie a versenyszabályzatnak. 
 
Megerősített alváz, Sparco verenyülések, 6 pontos Sabelt övek, komplett bukócső, levehető OMP kormány, digitális eDash műszeregység, tűzoltó berendezés és különböző kapcsolók kerültek beépítésre. Az üzemanyag az utastéren halad át, de a versenytartály a csomagtartóban kapott helyet. Külön leválasztották az utasteret a csomagtartótól, biztonsági okokból. PDM biztosítéktábla, Tilton folyadéktartályok költöztek a lecsupaszított utastérbe. 
A motor gyári 1,6, ami hihetetlenül hangzik, de egyedül a Simons elemekből álló kipufogórendszer jelenti a változást. 
 
Elég merész vállalkozás így rajthoz állni, nem igaz? Slava autója viszont bizonyított és a 2. helyen végzett kategóriájában, ami megsüvegelendő teljesítmény! 
Mindenképpen KATTINTSATOK IDE a további képekért, mert rengeteg részletet láthattok! 





 

 

Forrás: True Fitment