Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ez a stílus nem mindenkinek fekszik és mivel túlságosan hozzá vagyunk szokva a letisztult konszern és egyéb népszerű gépekhez, így egy Mazda, agyig döntött kerekekkel lehet ellenérzéseket fog kiváltani, de ez egy tuningautók bemutatásáról, autóépítésekről szóló oldal úgyhogy ennek a kocsinak mindenképp itt van a helye! Ráadásul Japánban rakták össze, ahol elég színes a tuningvilág és sokkal elfogadóbbak az emberek, szóval aki esetleg egyből le akarja szólni ezt a gépet, az inkább ne is kezdjen el gépelni, mert egy ilyet összerakni nem egyszerű feladat! 
 
Az első cikk a Mazdafitment oldalán még 2019-ben jelent meg erről az autóról. Akkor is piros volt, akkor is le volt ültetve és a Mercedes C63 AMG kipufogóvégek már akkor is rajta voltak, de a tulajnak voltak még tervei az autóval. Most 2022 van és változott pár dolog a Mazda-n, ami főleg a színt és a futóművet illeti. 
 
Kuma Tosaka már korábban felpakolta az amerikai modell lökhárítóit, amik egész más megjelenést adnak az autónak. A hátsók sokkal masszívabbak és ezt tökéletesen kiegészíti az egyedi első és küszöbtoldatok. Ezután jöhetett az új szín, de a piros árnyalat megmaradt. A Soul Red Crystal Metallic még különlegesebbé teszi a kis ötajtós modellt, de azért az MS3 hátsó szárnyra is szükség volt, hogy teljes legyen a kép. 
 
A futómű még mindig állítható Blitz termék, de a rugók a 326Power-től érkeztek. Elöl-hátul -14°-os a dőlés, amit azért nem volt egyszerű elérni. Hátul elég volt az SPC állítható lengőkarok beszerelése, de elöl például szét kellett vágni néhány alkatrészt és úgy kellett összehegeszteni, hogy meglegyen ez a durva kerékdőlés, de mint látjuk, a dolog működik és a Work Meister L1 felnik tökéletesen kitöltik a kerékjáratokat, mi több, a fitment is elég jóra sikerült. Elöl 11x18, míg hátul 12,5x18, ami azért bőven túl van azon a méreten, amit a gyári sárvédőív elbírna, ezért elöl 20, hátul 10mm-rel nagyobbak lettek az ívek és 50 valamint 70mm-rel ki is szélesítették azokat. 
 
Nehéz elhinni, hogy ezzel könnyen lehet közlekedni, de azért tudni kell, hogy Japánban elég jó minőségű utakon lehet kocsikázni, meg aztán aki hardcore static arc, annak nem számítanak az útviszonyok. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Mazdafitment