Vegyük a Corrado kortalan formáját, rakjunk alá módosított, korhű felniket, dobjunk fel olyan dekort ami tökéletesen illik a kocsihoz és kész is van a szemmágnes, amivel Wörthersee-n garantált a feltűnés.
Ilyen egyszerű is lehetne a dolog, de azért ennél kicsit többről van szó. Kezdjük ott, hogy az autó tulaja, Mario már gyerekként gerjedt mindenre aminek négy kereke volt. Később aztán, 15 évesen, már egy fényező műhelyben dolgozott segédként, így nem meglepő, hogy ez is lett a foglalkozása felnőttként. Egy Porsche műhelyben kezdett el dolgozni, és 2004-ben megvette első Corrado-ját, ami komoly lavinát indított el. Az első Corri után érkezett egy VR6 változat, de az élet úgy hozta, hogy költöznie kellett, mivel érkezett a trónörökös és ilyenkor tudjuk mi történik..... Meg kellett válni a projektautóktól. 
 
Kis ugrás az időben, miután rendezte a helyzetét, sikerült hozzájutni egy törött Corrado-hoz, amit szépen felújított és itt lép a képbe egy barátja, aki még egy problémás autót hozott magával. Ennek eredménye pedig a Corrado Garage, mivel a két barát kiváló minőségben újítja fel megrendelőiknek szeretett VW-jüket és ma már elismert névnek számítanak Volkswagenes körökben, de hozzáteszem, Mario mind a mai napig fényezőként dolgozik abban a bizonyos Porsche szalonban. 
 
Ezek után már érthető lesz, hogy a képeken látható 1989-es VW Corrado G60 mitől olyan különleges. 
Kezdjük a motornál! A teljesen felújított motort már turbó fújja meg, felújított hengerfej, új és erősebb szelepek és dugók, új vezérműtengelyek, könnyített lendkerék, FCP Engineering H-hajtókarok és teljesen rozsdamentes kipufogórendszer szerepel a módosítások listáján. A teljesítmény 235 lóerő, amivel azért már arrébb lehet állni, de mivel a megállás is fontos volt, ezért PowerStopZ23 Evolution fékszett költözött az autó alá. Ezeket nem lehet teljesen látni a klasszikus A Borbet közepekkel rendelkező, egyedi, háromrészes felnik miatt, amik körben 9x17-es méretükkel, tökéletesen kitöltik a kerékjáratokat. 
 
A külső hófehér fényezést kapott és erre került fel a Martini Racing dekor. Egyébként a gyári külső megtartása volt a cél, egyedül a küszöböknél fedezhetünk fel egyedi megoldást, valamint ott vannak még az S2 visszapillantók. A beltérben már más a helyzet. a Recaro, bőr sportülések, Sandtler biztonsági övek és OMP kormány csak egy dolog. A hátsó üléssort kikapták és egy teljesen egyedi bukócsövet szerkesztettek bele és a csövek között találjuk meg a levegős rendszer elemeit. 
 
Ez a szett még jó pár évig megállja majd a helyét és mindenhol tömeget fog vonzani maga köré. Kortalan forma, klasszikus megoldásokkal. 
 
További képeket IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Superfly Autos