Egy-egy modell történetét, fejlődését a piaci igények határozzák meg. Ilyen például a Jetta. A Volkswagen nem ért el sikereket a Golffal az Egyesült Államokban, pedig akkor még nem voltak a japán autók annyira népszerűek, viszont az izomautók is háttérbe szorultak. A VW mérnökei viszont tettek egy próbát és levágták a Golf hátulját, majd hozzácsaptak egy lépcsőshátú véget és elkészült a két- illetve négyajtós Jetta. Ezt követően hihetetlen áttörést értek el és a Jetta az egyik legkelendőbb modell volt az USA-ban. 
 
Dima-nak, az autó tulajának, nem ez az első projektje. Korábban egy Citroen-t épített át saját elképzelései szerint. A Jetta esetében viszont meglátta a lehetőséget, hogy egy teljesen új projektbe vágjon, mivel az autó még érintetlen volt. Miután atomjaira szedte az autót, homokszórást követően komplett fényezést kapott minden, kívül-belül, majd jöhetett az összerakás. Ez idő alatt szerezte be a mexikói kiadás kocka, Hella lámpáit, majd egy 1,8 KR motort épített a gyári helyére, de azt is úgy, hogy előtte a 2.0 ABF motor tengelyeit, Scirocco mk2 szívósort és még pár apróságot pattintott fel, szerelt bele és így sikerült elérni a 160 lóerős teljesítményt, ami nem hangzik soknak, de egy ilyen Jetta esetében már egész dinamikusan lehet közlekedni ezzel a szettel. 
 
Az már az elején egyértelmű volt, hogy levegős rendszer fog dolgozni az autó alatt és végül ASCU v.5 vezérlővel össze is állt a futómű. A kerékjáratokban egyedi, többrészes felnik forognak, 7,5x16 méretben, 165/45-ös gumikkal szerelve. 
A beltér is átesett némi felújításon és a kormány, az ülések a váltózsák is ugyanazt a bőrözést kapta, mint az ajtókárpitok. 
 
Egy ilyen projekt sosincs teljesen kész, inkább csak átmeneti állapotok vannak, amikor a tulaj elégedett az aktuális helyzettel, viszont Dima-nak vannak ötletei a jövőre nézve, amiket biztosan meg is fog valósítani. Addig is nincs más dolgotok, mint IDE KATTINTVA megnézni a többi képet.





 

 

Forrás: Lowdaily