A neves autó tuner cégek legütősebb koncepciói elsősorban a nagy nemzetközi rendezvényeken debütálnak. Ilyen rendezvénynek számít a tegnap befejeződött Essen Motor Show. A méltán híres Loder 1899 több koncepcióval is készült erre a neves eseményre.

Az egyik ilyen kiállításra készült darab egy Aston Martin V8 Volante. A koncepció elkészítéséhez a korábban már bemutatott Aston Martin Vantage-nál használt tuning csomagot fejlesztették tovább.

A Loder mágia eredménye 40 lóerő többletet az autó gyárilag is izmos 385 lóerős teljesítményéhez. A varázslathoz pedig nem kellett több, mint egy sport kipufogórendszer és a motorvezérlő elektronika optimalizálása.
A tökéletes Aston Martin külsőt most még a Loder mérnökei sem merték jelentősen átalakítani. A látványt egy exkluzív 20”-os Vertigo Viginiti felni garnitúrával és egy 35mm-es ültetéssel próbálták egyedibbé varázsolni.


Maximilian Loder egy igen ütős tuning csomagot álmodott meg az idén új formavilággal felruházott Ford Mondeo-hoz is. A Loder1899-es Mondeo igen egyedi megjelenését a 35mm-res ültetésnek, egy 20”-os felni garnitúrának és egy komplett aerodinamikai csomagnak köszönheti.

A Loder1899 a gyári 220 lóerős teljesítményt is kezelésbe vette és a motorvezérlő elektronika átprogramozásával 50 extra lóerőt sikerült elővarázsolniuk. Ez azért is becsülendő, hiszen az Aston Martin Volante esetében 40 lóerővel kellett megelégednünk. A nagyobb teljesítmény mellé sportosabb vezetési stílushoz is könnyedén beállítható sport futóművet is installáltak.