Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Hűvös angol elegancia és a németekre jellemző precizitás jellemzi a Bajor Loder1899 új koncepcióját, egy Aston Martin Vantage V8-at. Tökéletesen sikerült ötvözni egy luxusautó és egy versenyautó erényeit egy autóban. Persze egy Aston Martin esetében ez alapkövetelmény.

A V8-as Vantage gyári fix magasságú futóművét egy 4 szinten állítható, titánium sport futóműre cserélték. A kívánt vezetési élmény elérése érdekében a magasság, illetve keménység is tetszés szerint állítható. A komplett futómű ára egyébként potom 9320 euro.

A Loder1899 a 4.3 literes aggregát gyári 385 lóerejét egy új kipufogó rendszer felszerélésével 405 lóerőre javította. A nem túl nagy erőtöbblet mellé kellemesen sportos hangzás párosul, ami szinte kötelező módoítás egy ilyen kaliberű autónál.

Az elegáns külsőn apró síimításokat végeztek. Saját tervezésű és készítésű karbon elemekkel sikerült fokozni az erőt sugárzó megjelenést: a változtatások sorát a gyári első lökhártó és a motor borítás átalakításával kezdték. Mindezek mellett felkerült egy új diffuzorral elátott hátsó lökhárító is.

Felni választás terén a Loder1899 csapata többnyire Afzal Kahn angol felnitervező illetve gyártó mogulhoz fordul. Ez most sem történt másképp. Az Aston Martin Vantage egy Kahn tervezésű, RS-V fantázia nevű brutális 20”-os felnigarnitát kapott. A felnigarnitúra ára kerek 7000 euro.

A Loder1899-es Vantage további fontos adatai: 405 lóerő, 410 Nm nyomaték, 1570kg, 4.9 másodperc alatti 100km/h-es gyorsulás, 280 km/h-ás végsebesség. Akár egy telitalálatos lottószelvény számai :)

Az átalakított Vantage teljes vételára 147,900 euró, így szükségünk is lehet efféle segédeszközökre a vásárláshoz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!