Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Porsche tuning koncepcióiról méltán híres német 9ff nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a Bugatti Veyron jelenlegi sebességrekordjának megdöntését. A nemes célra épített 911-es fejesztése a finisbe érkezett, már csak egyetlen dolog maradt hátra: megmérni!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Sebesség-világrekordot döntögetni pedig nincs is alkalmasabb hely, mint az olasz nardói versenypálya, ahol évente a legnevesebb gyártók koncepciói mérik össze tudásukat. A 9ff eddigi gépparkjával is igen szép eredménnyel szerepelt már a 300 felett teljesítő utcai autók mekkájában, munkájukra a koronát viszont kétségkívül a 409 km/h-ás rekord megdöntése tehetné fel.

A „trónkövetelő” 911-es igen komoly átalakításokon ment keresztül az elmúlt hónapok folyamán: speciálisan átalakított karbon kaszni elemek, 30 mm plusz az autó hosszához, 12 cm mínusz a tetőből és legfőképp a soros hathengeres, 4.2 literes biturbó középmotor, melynek tudását 987 lóerőben realizálták.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szakértők szerint az átalakított Porsche igen jó eséllyel indulhat az egyik legfőbb elismerést jelentő babérért. Az – akkor még készülőben lévő – GT9 az Essen Motor Show keretei között is megtekinthető volt, a cég pedig mindössze 20 példány gyártását tervezi a jövőre nézve, mely a közel 600.000 eurós (kb. 155.000.000 HUF) vételárat tekintve valahol érthető is. A pletykák szerint azonban már most több előrendelést is benyújtottak a modellre, így nem árt igyekezni, pláne ha arra gondolunk, hogy ha valóban megdől a Veyron csúcsa, vélhetőleg az ár is feljebb kúszik majd...

Mindenesetre fel van adva a lecke a Bugattinak, ahogy napjaink Batsányi Jánosa üzenné, ha éppenséggel a 9ff mérnöke lenne:

„Vigyázó szemetek Nardóra vessétek!” ;)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!