Az AMTS immár hagyományosan, évről-évre több és izgalmasabb épített autócsodának ad otthont szerte Európából, sőt, kontinensünk határain túlról is. Idén azonban nem csak az "A" pavilon tartogat tuningot, hanem autóimportőri szinten is komoly csemege érkezik, mégpedig a Volkswagen jóvoltából!

Magyarországon első ízben, az Automobil és Tuning Show keretei között lesz megtekinthető a német Tune it! Safe! aktuális demóautója, mely idén egy Oettinger tuningos Volkswagen Golf 400R!

A Tune it! Safe programot a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium és a német tunerek szövetségét tömörítő VDAT indította el 2005-ben, a biztonságos és legális autótuning jegyében. A cél annak demonstrálása, hogy a szabályozások betartásával is remek autókat lehet építeni, nem utolsósorban biztonságosan.

A kampány egyik fő motívuma a minden szezonra más alapokon megépülő tuning rendőrautó, melyet egyfajta figyelemfelkeltésnek szán a szövetség. Az elmúlt 13 év alatt számos járművet alakítottak már át a rendőrség színei alatt, kezdve a TechArt Porschétől, az Abt audi R8-on át az új Ford Mustangig. Az autók mindegyike hagyományszerűen a legnagyobb német autókiállításon, az Essen Motor Show-n debütál.

Habár az építések mind autótípusok, mind közreműködő partnerek terén teljesen eltérőek, egy dolog bizonyosan közös bennük: kizárólag a támogató tuningcégek közúton legális alkatrészeinek és megoldásainak felhasználásával készülnek. Egyfajta iránymutatás és felhívás ez a biztonságos tuning témakörére - akárcsak az AMTS keretei között évről-évre megépülő nyereményautója.

Az Oettinger Golf 400R "Polizei" különösen testhezálló a Volkswagen számára, hiszen a legendás német gyártó alkatrészei gyári kiegészítőként rendelhetők a márka számos modelljéhez. Az autóra szerelt látványos légterelő csomag pedig csak a jéghegy csúcsa, a cég szakemberei a teljesítményt is igen rendesen felhúzták. A Golf nagyobb turbót, áthangolt vezérlést, komolyabb fékeket, új kipfugórendszert és ültetett futóművet is kapott, a végeredményként pedig 400 lóerős teljesítményben és 500 Nm-es nyomatékban maximalizálódott, melyek mellé 3,6 másodperces 100 km/órás sprint, valamint 290 km/órás végsebesség párosul.

A külcsínt - a rendőrségi matricázás, valamint a fényhíd mellett - az Oettinger 20 colos görgői dobják fel, melyeket a Hankook abroncsai feszülnek. Az autót március 23-25 között az AMTS-en, a "G" pavilonban lesz megtekinthető, a Volkswagen standján.

Ne feledd, az Oettinger Golf 400R Polzei mellett múlt, jelen és jövő több, mint 1.000 autócsodája vár, hazánk legnagyobb szezonkezdő autóshowján! További infók: www.amts.hu