Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német Audi specialista Abt Sportsline legújabb áldozatául az új Q7-est választotta. Nem is olyan régen mutattuk be a típus egy másik koncepcióját, amit a JE Design csapata készített, így az Abt-nek rendesen fel volt adva a lecke.

Első pillantásra az Abt Q7 brutális erőt sugároz - szerencsére mindez nem csak a látszat. Egyszerűen sugárzik az autóból, hogy szinte minden terepen megállja a helyét, lehet akár terepen, az autópályán vagy akár egy luxus szálloda parkolójában, a Q7-es mindenütt tökéletes választás.

Az autó külseje igencsak exkluzívra sikeredett, mely az elegáns első és hátsó lökhárítónak, az új küszöknek valamint a kasznira felkerült alumínium betéteknek köszönhető. A sportosságot iker króm kipufogók, méretes felnik és egy tökéletes leszorító erőt biztosító szárny garantálja.

Az autóra 20”-tól egészen 22”-ig választhatók az Abt felnijei, illetve hozzájuk tarzozó abroncs garnitúrák. A legbrutálisabb opciót azonban mindenképpen a 22”-os Abt AR típusú luxus keréktárcsák jelentik, 295/30-as Continental CrossContack papucsokkal.

Az Abt mérnökei nem álltak meg a külsőségeknél: a Q7-es nem csak erősnek látszik az is. A bemutató autó teljesítményért egy V6-os 3.0 literes TDI aggregát felel, mely az ABT elektronikai változtatásainak köszönhetően nem kevesebb, mint 272 lóerőt és 580 Nm nyomatékot jelent a gyári 233 paci és 500 Nm helyett. Az autó természetesen állandó öszkerékhajtással rendelkezik, ebben pedig szinte nincs jobb az Audinál.

A trendeket tekintve pedig valószínűleg nem ez lesz az utolsó Q7-es koncepció.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!