A lassan már Aston Martin specialistának számító brit Prodrive, a változatosság kedvéért ismét egy Aston Martin tuning koncepcióval állt elő. Legújabb áldozatuk egy V8-as Vantage. A számos apró, ugyanakkor ízléses optikai változtatásnak, egy kis teljesítmény tuningnak egy futómű átalakításnak, valamint egy tökéletes alapnak köszönhetően a végeredmény is lenyűgöző.

Kezdjük talán a legfontosabbal: a teljesítménnyel. A gyári 4,3 literes V8-as 380 lóerős és 440 Nm nyomatékkal rendelkező aggregát plusz 45 lóerőt és 30 Nm nyomatékot köszönhet a Prodrive áldásos tevékenységének. A ráadás teljesítménnyel a Prodrive Vantage immáron alig 4,7 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/h-ás sprintet, valamint 293 km/h-ás végsebességgel rendelkezik. Ez 3 tizedes és 13 km/h-ás javulást jelent. Hasznos és érdekes újítás a vezető által szabályozható, kipufogó rendszerbe épített szelep, amellyel szabályozhatjuk az autó hangerejét. A szelep nyitásával illve zárásával közlekedhetünk viszonylag csendben, illetve dübörgő sportos kipufogó hanggal kisérve.

A Vantage aerodinamikáján is alakítottak egy keveset. Természetesen egy Aston Martin esetében szigorúan szálcsatornában tesztelt karosszéria elemek kerülhetnek az autóra. A gondos tervezői és tesztelési munka végeredménye pedig egy ízléses, karbonból készült első és hátsó toldatból álló optikai csomag. A Prodrive mérnökei a teszteredményekből kiindulva 45%-os leszorítóerő növekedést ígérnek. Az optikához hozzá tartozik még egy a DBR9 GT1-es Aston Martin versenyautókon használt 14 küllős 19”-os felnigarnitúra, Pirelli P-Zero abroncsokkal szerelve.

A Prodrive mérnökei futómű terén is csak professzionális partnerekkel dolgoztak. Az Eibach és a Bilstein közreműködésével kifejlesztettek egy, a vezető által az utastérből is könnyedén állítható futóművet, választható gyári illetve sport fokozattal. Sportállásban az autó sokkal agresszívebb vezetési élmény tesz lehetővé, úgy érezhetjük magunkat, akár egy versenyautóban.

Aki esetleg már idén szeretne egy ilyen tuning csomagot vásárolni kedvenc Aston Martinjára, azt el kell, hogy keserítsem, ugyanis a komplett csomag csak 2007 elejétől lesz megvásárolható, egyelőre még ismeretlen áron.