Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autót tulajdonosa, Aranyos Imre 2001. augusztusában vásárolta meg egy kereskedésben, teljesen gyári állapotban. Imrét mindig is vonzották a sportos járgányok és a tuningolás, ám a saját kocsiján jó darabig megelégedett egy komplett 60-as kipufogórendszerrel, amihez két saválló 110-es krómvég is dukált. Mivel már régóta megfigyelte, hogy néhány zúzós felni - esetleg ültetéssel is kombinálva - rendkívűl megdobja az autó karakterét, természetesen ezek sem maradhattak el. Az ültetésre - bár tervben volt - végül nem került sor, egyrészt mivel ennek a típusnak a futóműve eleve keményebbre van hangolva, másrészt a magyar utak állapota is hagy némi kívánnivalót maga után.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A spoilerek még várattak magukra, pedig Imre rendszeresen bújta a Tuning & Stereot, megfigyelve a különböző megoldásokat, egyedi kialakításokat. A végső "lökést" ezek felé szó szerint egy Lada Samarástól kapta: történt ugyanis, hogy egy szép napon ez az autó szemből nekikoccant, egy jó 30 cm-es repedést okozva ezzel a lökhárítón. Hősünk nem várakozott túl sokáig: már másnap felkereste az Autoplastic-A-t, ahol megnyugtatták, hogy maximum 2 nap és az autó szebb lesz mint új korában. Már éppen indult volna, mikor az eladó rákérdezett, nem akar-e toldatot is tenni a lökhárítóra - ezzel le is emelt egy rá valót és hozzáillesztette a gyári elemhez. Imrének sem kellett több, rögtön beleszeretett az új design-ba: olyannyira, hogy nem is elégedett meg ezzel a félmegoldással. Ugyan hosszas filózás után, de megszületett a végső terv: nagy, fordított trapéz alakú rácsozott kivágás, oldalt projektoros ködlámpákkal. Így a toldat hozzá is lett Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!dolgozva a lökhárítóhoz, teljesen egyedi kinézetet adva ezzel az autó elejének. Miután az első spoiler elkészült, az autó hátulja sem maradhatott érintetlenül: a hátsó lökhárító design-ja egy Subaru Imprezáéról lett mintázva, jobb és bal oldalt három egymás alatt elhelyezkedő, ujjnyi vastagságú bevágással. A toldat természetesen itt is hozzá lett dolgozva a gyári elemhez. Már csak a küszöbök hiányoztak, de nem sokáig: egy pár gyári "csavart" 3-as Golf küszöbspoiler lett az autó alá szabva, így már teljes lehetett a kép. Később az eredeti tükrök helyére egy Honda Type-R átalakított M3-asai kerültek, ezzel - egyelőre - véget is ért a külső tuningolási folyamat, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A motort Imre meghagyta gyári állapotúnak, ez egyedül egy OMP direktszűrőben tér el fajtársaitól. Jelen állapotában 11,3 sec az autó legjobb 1/4 mérföldes távon mért ideje, e mellett 8,4 sec alatt éri el álló helyzetből a 100 Km/h sebességet. Hozzá kell még tenni, az autó eddigi "élete" során végig szervízkönyves volt, rendszeres szűrő- és olajcserével, ami tulajdonosa számára nagyon is fontos - ő úgy tartja, ezek nélkül olyan, mintha koszos alsógagyában járna az ember. Egy ilyen autónak pedig kell is a törődés, reméljük Imre nagyon sok örömét leli még benne!

Típus

Mazda 323 F 1.9 GT 16V

Tulajdonos

Aranyos Imre

Motor

Motor

1,9L 16V, gyári állapotban

Légszűrő

OMP-Racing Tip direktszűrő

Kipufogó

60-as kipufogórendszer, 2db 110-es krómvéggel

Külső optika

Spoilerek

Egyedi spoiler szett elől és hátul,
Golf 3-as csavart küszöbök

Tükrök

M3 sporttükrök

Egyéb

Teljesítmény

130 LE

Nyomaték

160 NM

Súly

1084 Kg

Max sebesség

222 km/h

Gyorsulás 0-100

8,4 sec