Galériánk megtekintéséhez kattints a képeken!Mint egyszer mindennek, most az idei gyorsulási szezonnak is elérkezett a vége. Amellett, hogy idén ez volt az utolsó verseny, a rendezvényen a gyorsulas.hu jubileumát is megünnepelték, a szervezők minden eddiginél nagyobb bulit hoztak össze, mindenki nagy örömére. Az érdeklődés nem is maradt el, a parkolók tömve voltak mindenféle tuning verdával, a rajthoz pedig eddig soha nem látott méretű kocsisor kígyózott. Egyedüli gondot talán az időjárás jelenthette, a nyár sajnos most már tényleg véget ért, a 7 fokos októberi hideg elől pedig bizony többször is vissza kellett menekülnünk a kocsiba, egy kis ablakpárásítás céljából. Pozitívum volt viszont, hogy bár végig lógott az eső lába, csak a verseny végén kezdett el csöpögni, így végig száraz pályán folyhatott a verseny.

Galériánk megtekintéséhez kattints a képeken!A lelátókon egy tűt nem lehetett leejteni a nézőktől, így a videózáshoz is rendesen helyezkedni kellett, viszont látnivaló bőségesen akadt: találkozhattunk az eddigi gyorsulásokról már jól ismert nagymenőkkel, de mégis mindenki leginkább arra a pár új résztvevőre figyelt, akik jóformán állva hagyták az egész mezőnyt. Közülük is kiemelkedett az a piros Evo VI-os, melyhez hasonló rally autók 8 másodperc alatti 1/8 mérföldes teljesítményét legutóbb a nyári kunmadarasi gyorsulási versenyen csodálhattuk meg.

Az autók most nem csak a motorjuk, hanem hifijük teljesítményét is próbára tehették az országos dBDrag hangnyomás verseny keretében, ahol a durvábbnál-durvább installációk paraméterei szerint több kategóriában is győztest hirdettek. A versenyek mellett számos kiállítóval találkozhattunk, köztük természetesen e havi játékunk szponzorával, az Autoneon Hungaryvel is.

Galériánk megtekintéséhez kattints a képeken!Nagy örömünkre szolgált találkozni néhány, a bemutató rovatunkban szereplő autóval, így az Opel találkozókról megismert gyönyörűszép Steinmetz Omegával és az ezüstszínű Corsával is. Örömmel konstatáltuk azt a tényt is, hogy a nyár óta eltelt 1-2 hónap alatt mindkét autó még inkább megszépült, az aktuális állapot képeit csatoltuk is az autókhoz tartozó galériákhoz.

Galériánk megtekintéséhez kattints a képeken!A gyorsulási verseny lebonyolítása a szokásos ütemben zajlott, a hajnali 1 óráig elhúzódó időmérők után következhettek a döntők. Az autók hat kategóriájában nem voltak nagy meglepetések, kivéve a Special kategóriát, ahol az eddigi két nagy rivális – a Kispolszki és a Promaro - döntője helyett két új versenyző mérkőzhetett meg az elsőségért. Nevezetesen a már említett Mitsubishi Lancer Evo VI-os, és egy M5-ös motorral épített „szöcske” vívta meg a legerősebb autók 1. helyezéséért indított futamot, új színt hozva ezzel a szülinapi gálára. A többi kategóriában a papírforma érvényesült: Az autoHIFI-t a sárga DögDrag Skoda, az Auto World-öt Ave turbós Renault 5-öse vitte, míg a Totalcar kategóriában a kék Subaru Imreza Wrx bizonyult jobbnak a Taxinál, V-maxban pedig az első spoiler helyett hatalmas intercoolerrel felszerelt ezüst Audi S2 vitte a pálmát. A Kispolszki, bár helyezésben most nem hozta a tőle elvárt eredményt, ismét gondoskodott a látványosságról, több alkalommal is két kerékre állva üdvözölve a közönséget.

Galériánk megtekintéséhez kattints a képeken!A futamok mellett sok tervezett és egy-két nem tervezett látványosságnak is szemtanúja lehettünk. Előbbi kategóriába sorolható az EDE design extrém Trabantja, amelyben két CBR 1000F-es hajtómű dohog. Gyönyörködhettünk egy kiállított gigantikus Hummer H2-ben és egy Ferrari 360 Modenában, melyet maximalista tulaja igen komoly hifivel vértezett fel. A többi látványosságot a résztvevők szolgáltatták. A nézőközönség szinte egyszerre hördült fel egy Hayabusa esése láttán az időmérő futamok során, de szerencsére a motorosnak nem lett komolyabb baja. Ezután, hogy a sorban állók se unatkozzanak két társuk utcai harcosnak lépett elő és rögtönzött show-t produkáltak, amelyet a rendezők rövid szemlélődés után, az erősítés megérkeztével egyhangúlag lepontoztak.

Galériánk megtekintéséhez kattints a képeken!A döntők után következhetett az év végi összesítés, ahol az idei év versenyei során összegyűjtött pontok alapján hirdettek győzteseket minden kategóriában. Kis csapatunk szempontjából külön örömöt okozott Daniel teljesítménye, aki pontszáma alapján a Totalcar kategória harmadik helyezettje lett. Díját, egy DVD lejátszót személyesen a Totalcar stábjától vehette át, akik emellett egy rövid interjút is készítettek vele, így szombaton kifejezetten figyelni fogjuk a TV2 képernyőjét :) Az autósok közül egyébként a legtöbb pontot éves szinten Bán József érte el a DögDrag Skodával, így közülük ő az év gyorsulója.

Végeredményként méltó lezárását láthattuk az idei év gyorsulási szezonjának, igazán érdekesre és izgalmasra sikerült ez az októberi este. Sajnos most egy ideig be kell érnünk a versenyek nélkül, a téli szünet alatt pedig mindenkinek jó építgetést, tuningolást kívánunk. Kíváncsian várjuk, hogy jövőre mivel rukkolnak elő az állandó résztvevők és sikerül-e megdönteni valakinek a Lancer szenzációs 7.3-as idejét. Egy biztos: jövőre ugyanitt találkozunk!

Időeredményeket és a győztesek neveit pedig hamarosan megtaláljátok a gyorsulas.hu-n.