Tudósításaink hazai és külföldi autós rendezvényekről és versenyekről.

Hatalmasat szólt: ilyen volt a 16. AMTS!

Idén újra tavaszi időpontban, május utolsó hétvégéjén nyitotta meg kapuit a legnagyobb hazai autó show, az AMTS. A méltán népszerű rendezvény minden eddiginél színesebb felhozatallal és remek új programokkal tért vissza a Hungexpo falai közé - és persze azon is túlra.

Az abszolút top tunerek: a SEMA Show 2021 döntősei!

Megannyi járművet, csarnokot és érdekességet bemutattunk már az idei SEMA Show forgatagából, itt az ideje, hogy rátérjünk az igazi csemegékre is. Ők pedig nem más, mint a show világhírű szépségversenye, a Battle of the Builders finalistái, a 2021-es felhozatal legkomolyabb építései!

Tesla blokkot mindenbe is - a SEMA Show elektromos építései

A villanyautós jövő a SEMA Show-n immáron kőkeményen a jelen. Míg két éve csak elvétve találtunk elektromos építéseket, most iszonyat mennyiség van a legkülönfélébb tuningolt elektromos autókból, vagy olyan épített vasakból - akár veteránokból - amiben az álmunkban nem gondolnánk, hogy elektromotor hajtja. Pedig...

A valaha volt legnagyobb buli: ilyen volt a SEMA Ignited 2021!

Bizonyára nem csak nekünk számít az év legjobban várt háttéripari eseményének a menetrendszerűen november legelejére datált SEMA Show, azon belül is különösképp az egyik legizgalmasabb program, a rendezvényt záró hatalmas találkozó, az Ignited. Nos, idén ez jobb volt, mint valaha!

35 világpremier egyszerre: a Toyo Tires a SEMA Show-n

Habár viszonylag sok cég mondta vissza a részvételét a SEMA Show-n, vagy csak "spórolósban" rakta össze a standját az idei eseményre, azért voltak igen üdítő kivételek. A Toyo Tires például biztosan nem tartozott a visszafogott kiállítók közé, olyan pazar felhozatalt hozott össze, amit még békeidőben sem láttunk tőle!

SEMA Show 2021: A csarnok, ami idén Chip Foose-é lett

SEMA Show legkisebb, északi csarnoka egészen az idei felvonásig az autóápolás, műhelytechnika és a szerviz témakörét ölelte fel leginkább, de a Central Hall-ból kiszorulva megtalálhatók voltak tuningcégek és kisebb-nagyobb műhelyek standjai is ebben a pavilonban.

Körkép: SEMA Show 2021, Central Hall

A Central Hall, azaz a közpső csarnok a SEMA Show-nak otthont adó Las Vegas Convention Center fő helyszíne, ha AMTS mértékben gondolkozunk, akkor ez a las vegasi "A" pavilon. A legérdekesebb látnivalók és tematikák minden évben ide kerülnek, habár a frissen felépült, ennél másfélszer nagyobb West Hall már idén is elég erős vetélytársa lett az öreg csarnoknak.

SEMA Show 2021 - South Hall

A South Hall az a hely volt - és most már tényleg csak volt - a SEMA Show pavilonjai között, ahol a felnik és a csajok koncentrátuma évről-évre a legsűrűbb volt. Már a legutóbbi felvonáson sem azt a szintet hozta, amit a régi szép időkben megszokhattunk, idén azonban már tényleg csak árnyéka volt önmagának.

SEMA Show 2021 - West Hall

Két év szünet után hihetetlenül nagyot nőtt a világ legnagyobb tuning seregszemléjeként ismert SEMA Show. Mindehhez hozzájárult az is, hogy a rendezvénynek otthont adó Las Vegas Convention Center is rengeteget fejlődött.

Prague Car Festival 2021 - beszámoló

Idén is kilátogattunk a csehek legnagyobb autó- és tuning show-jára, a minden évben hagyományszerűen a nyár végén megrendezésre kerülő Prague Car Festival-ra. Ahogyan ebben az évben szinte minden rendezvénnyel kapcsolatban elmondható, ez a show-t sem a jól megszokott, augusztus végi hétvégére tették, hanem két hónappal később, már jócskán a tél elejével kacérkodva került megrendezésre.

A találkozó, ahol egy tuningolt Aventador is csak töltelék.

Itt van az ősz, itt van újra. Ez pedig nem jelent mást Amerika nyugati partján, mint az autós élet beindulását. A nagy nyári kánikulákat követően (és persze a Covid miatti másfél éves kényszerpihenő után) maximumra pörögtek az autós rendezvények a világnak ezen a felén, így 2019 májusa után végre újra megrendezésre kerülhetett a kaliforniai Huntington Beachen a Cars and Copters jótékonysági autós találkozó.

XVI. Budapesti Oldtimer Show - beszámoló

Az őszi szezon zárásaként, idén is október elején került megrendezésre az Oldtimer Show a Magyar Vasúttörténeti Park területén. Habár a járványhelyzet miatt immáron második éve kellett a jól megszokott tavaszi időpontról őszre halasztani a kiállítást, a látogatók számára ez főként pozitívumokat hozott, hiszen a szokásos programok mellé az ilyenkor esedékes Kolbászvásár is itt került megrendezésre.

XIV. Balatonfüredi Tuning Találkozó

A pandémiás helyzet sok forgatókönyvet átírt az elmúlt két évben, ez alól pedig az autós rendezvények sem voltak kivételek. A több mint egy évtizedig hagyományosan tavaszi eseményként ismert Balatonfüredi Tuning Találkozó például már második alkalommal került szeptemberi dátumra.

Autók és... kastély!

Sok évvel ezelőtt egy Belga autós rendezvényt látogatva (Risenation – Castle Edition, Enghien, Belgium 2017) azon gondolkodtam, hogy történelmi helyszínek, várak, erődök, kastélyok nálunk is vannak szép számban, akkor miért nincs (még) ilyen rendezvényünk? Később már az foglalkoztatott, hogyan és milyen formátumban lehetne.

Sebesség Fesztivál 2021 - körkép

Ahogyan minden évben, az első nagy tököli autós összeröffenés immáron hagyományszerűen a Sebesség Fesztivál. A tavaszi rendezvény a pandémiás állapotok miatt idén rendhagyóan június elejére került át, ezzel azonban mit sem veszített népszerűségéből!

Petersen Automotive: három szinten szinte minden!

Talán mindenki hallott már a világ egyik legnagyobb és legexkluzívabb autógyűjteményét felvonultató Petersen Automotive múzeumról, mely közel egy éves zárva tartás után végre újra megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

Ezúttal Csepelen segített a Drifted és az AMTS Mikulása

Kalandtúrának indult, de óriási összefogás lett belőle: a Mikulás Mentőakció hazánk vezető autósport mekkája, a Drifted.hu és Magyarország legnagyobb szezonkezdő autóshowja, az AMTS rendezvényszervezőinek ötlete nyomán született meg. Az esemény alapját egy tájékozódási túra adta, egyedülálló módon jótékonysági fűszerezéssel a rászoruló családoknak, az ünnepekre.

Több száz gyermeken segített a Drifted és az AMTS Mikulása

Kalandtúrának indult, de óriási összefogás lett belőle: a Mikulás Mentőakció 2020 hazánk vezető autósport mekkája, a Drifted.hu és Magyarország legnagyobb szezonkezdő autóshowja, az AMTS rendezvényszervezőinek ötlete nyomán született meg. Az esemény alapját egy tájékozódási túra adta, egyedülálló módon a rászoruló családok számára jótékonysági fűszerezéssel az ünnepekre.

Záró futam éjjel – hihetetlen izgalmakkal

Ez az idei drift szezon olyan volt, mint egy fura könyv: az eleje nagyon unalmas volt, de a végére úgy felpörögtek az események, hogy senki sem akarta, hogy véget érjen. Év elején mindenki alig várta, hogy végre gumifüstbe burkolózzanak a versenypályák. Jött a vírus, se verseny, se drift, se izgalom.

Ultrace 2020 - beszámoló

Idén meglátogattuk Európa legjelentősebb stance rendezvényét, az évente megrendezésre kerülő Ultrace-t. A nemzetközi kiállítás és találkozóra a megszokott nyári időpont helyett ősszel került sor, Katowice vadonatúj expójának területén.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 683 találat 35 oldalon