Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az amerikai vasak tuningjára szakosodott német GeigerCars műhelytől nem az első Hummert láthatjuk. Legfrissebb egyedi H2-es munkájuknál volt már erősebb és szebb elképzelés is eddigi palettájukon, a különlegességet itt azonban másban kell keresni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az XXL Jumbo névre keresztelt Hummer ugyanis egy neves német televíziós személyiség, Jumbo Schreiner részére készült: hősünk pedig a maga két méteres magasságával és 120+ kilós súlyával nem a kis emberek közé tartozik, így stílszerűen az autója megjelenése sem sugallhat mást. Első lépésként, míg máskor a menetmagasság csökkentése a fő törekvés, az XXL Hummer kaszniját 25 cm-el magasabbra (233 cm-re) emelték, így Jumbo már biztosan nem lát át a tető felett. Felnik terén kisebbnek mondható, 20 hüvelykes króm garnitúra került felszerelésre, a Toyo új offroad abroncsaival, melyekre az idei SEMA Show-n is kiemelt figyelmet szentelt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!További érdekességet rögtön a kivitelben találhatunk: a csomagtér helyett aprócska platóval ellátott Hummer H2 meglehetősen ritka kívánság a márka vásárlói körében, esetünkben azonban pontosan tudták, mire is lesz jó az egyébként leginkább parlagon heverő terület. Az autót Geigerék ugyanis gázüzeművé alakították, a 200 literes LPG tartálynak pedig tökéletesen megfelelt a minimális rakodótér.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Teljesítmény terén szinte maradtak a gyári adatok, a gázüzem átalakításainak betudhatóan azonban jelképes, 4 LE/11 Nm-es növekedés mérhető. Az így kapott 397 lóerő és 574 Nm nyomaték nem igazán nevezhető komoly motortuningnak, azonban a Geiger munkásságát ismerve szinte borítékolható egy későbbi Vortech kompresszoros kúra, mellyel a 6.2 literes V8-ast akár 600 ló / 800 Nm közelébe is felhúzzák – kérdés Jumbo mennyire lesz elégedett a jelenlegi állapottal.

Aki pedig történetesen nem ajándékba kapja a szörnyet, a már ismerősen hangzó 96.000 Eurót (cirka 25 millió HUF) kell kiperkálnia érte – vagy pedig kőkeményen el kell kezdenie gyúrnia a celebbé váláson, Németországban.