Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha a GeigerCars neve szóba kerül, nem ok nélkül jutnak egykor Hummer névre hallgató, csúcsra húzott monstrumok minden jóérzésű autófanatikus eszébe. A német bázisú, de áldozatait szigorúan az amerikai autógyártás járműparkjából szedő cég legújabb üdvöskéje egy igencsak kipreparált H3-as, melynek szívét utólagos kompresszor-kúra alkotja.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A széria terepjáró 3.7 literes öthengeres blokkja 239 lóerő és 326 Nm nyomaték felett parancsol, a nagyobbik, 5.3 literes V8-asnál a mérvadó adatok 300 LE / 433 Nm formájában realizálódnak. A Geiger ez utóbbi mellett tette le a voksát, a feltöltőnek köszönhetően pedig az 2 és fél tonnás monstrumot 423 lóerő mellett 679 Nm nyomaték repíti, mellyel az állórajtos 100-as sprintet mindössze 7 másodperc alatt abszolválja.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A száguldás mellett nem elhanyagolható szempont a fékerő sem, melyről hatdugattyús nyergekkel szerelt, 380 mm-es tárcsák gondoskodnak. Felnik terén ezúttal a megszokottnál valamivel karcsúbb, „mindössze” 22 hüvelykes görgők kerültek felszerelésre, 305/40 Continental abroncsokkal. Az utastér a karbon borítások jegyében került kialakításra, az igazi nagy durranást azonban a külső kialakítás jelenti. Talán még emlékszünk a babakék-arany Gulf témát viselő H2-re, a legfrissebb alkotás sem kevésbé idézi vissza a versenysportok dicső múltját: a választás a legendás fehér-kék Martini mintára esett, mely a raliban méltán népszerű Lanciákról, pályán pedig a Porsche versenyautóiról köszönt vissza.