A tavalyi év egyik legérdekesebb koncepciója Európa imsert motorkerékpár gyártó cége, a KTM által prezentált X-Bow. A kicsit gokartos végeredmény olyan különlegesre sikeredett, hogy idén a német autók átalakításában első helyen járó Abt Sportsline-t is ihlette.

Nézzünk azért egy kis összefoglalót az autóról. Az osztrák a Kiska dízájn által megálmodott látvány teljesen egyedire sikeredett: az X-Bow a Formula autókat idéző külsőt elsősorban nyitott utasterének, és a futómű látványos kialakításának köszönheti. A mindösszesen 790 kg-os, karbonból készült kétszínű narancs, fekete fényezésű karosszéria tökéletes látványt biztosít. A pillekönnyű váz mellett, pedig egy igen komoly, kb. 240 lóerős Audi aggregát gondoskodik a megfelelő menetteljesítményről. Az autó gyorsulása is igen impozáns, hiszen 3.9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100km/h-ra.

Ez volt eddig, azonban az Abt egy ütős teljesítmény tuning csomag fejlesztését jelentette be a KTM X-Bow-hoz. A kitűzött cél a 300 lóerő elérése, valamint a menetteljesítmény jelentős javítása. További információkat azonban majd az első tesztek után tesz közzé az Abt csapata.