Másfélszeres teljesítmény, sportos külső, bármikor állítható ültetésszabályozó jellemzi az Abt Sportsline legújabb fejlesztését, mely az igencsak brutál A8-asból csinál egy aszfaltra szabadult csúcsragadozót. Az Abt technikai igazgatója szerint, a v8-as szupermotor és a négy kerék meghajtású Quattro rendszer kiváló tuning alapot jelent - be kell látnunk, nem tévedett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gyári A8-as maximum 335 lóerő (246 KW) teljesítményre képes, ami azonban egy olyan mély motorsport gyökerekkel rendelkező cégnek mint az Abt, messze kevésnek számít. Az Abt új fejlesztésű kompresszorának beszerelését követően a motor ereje 450 lóerőre (331 KW) szökik fel, mely 280 km/órás végsebességgel párosul. A tuning rendszer tartalmaz még egy szenzor alapú, vízhűtéses intercoolert, valamint egy hőmérséklet szabályozót, mely a kipufogórendszer biztonságát fokozza. Az Abt további módosításokat eszközölt az adagolón és a befecskendező rendszeren, ezen kívül természetesen a levegő-ellátásról is egy komolyabb légszűrő kit gondoskodik.

A képeken is látható A8-as elszabadult erejének kordában tartását a 18 inches sport felnik és a ContiSportContact gumik biztosítják. A kerekekkel egyetemben, az Abt sport fékrendszere teszi a jármű biztonságát még teljesebbé.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó útfekvését az Abt speciális ültetés szabályozó rendszere (Automatic Level Control - ALC) garantálja. Ez a rendszer a gyárinál sokkal alacsonyabb szintre süllyeszti a kasznit álló helyzetben, egy rendkívül attraktív megjelenést biztosítva ezzel az A8-nak. Ugyanakkor, az ALC menet közben magasabbra emeli ki az autót, a legoptimálisabb vezetési dinamika megtartása érdekében. Az automata szabályozón felül lehetőség van a manuális beállításra is, így mindenki testreszabhatja az ültetés mértékét saját vezetési stílusa szerint.

Az Abt Sportsline modelljének külső megjelenését is stílusosabbá tette egy első spoiler és egy meglehetősen szolid hátsó szárny segítségével. Az A8-ashoz illő finom kipufogóhangról pedig egy extra hangtompító gondoskodik, mely négy rozsdamentes acél kivezetésével együtt szintén a cég saját feljesztése.

Egy szó mint száz, ha valaki egy komoly - akár üzleti autónak is gond nélkül használható - gépet szeretne, de nem akar lemondani a sportos vezetési élményről, ezzel az Audival biztos nem nyúl félre.