Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az osztrák Novitec Ferrarik tuningjával foglalkozó részlege, a Novitec Rosso ismét hallatott magáról. Most a 430 Scudeira-t szemelték ki legújabb projectjukhöz, így jött létre a NOVITEC Edizione 747 Ferrari 430 Scuderia.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A nem rövid, ámde annál beszédesebb nés sokat elárul az autóról:, az eredeti 510 lóerő helyett, egy dupla kompresszoros megoldással immáron 747 lovat szabadít az aszfaltra egy-egy jól eltalált gázfröccs. A nyomaték sem gyengén, 470-ről 738 Nm-re változott. Mindezt 0.53 bar-os maximális töltőnyomással sikerült abszolválni, a rendelhető leghosszabb áttételekkel pedig akár 351 km/h-ás végsebesség is elérhető. A 100-as tempóhoz mindössze 3.4, 300 km/h-hoz pedig 22.9 másodpercre van szükség.

A megfelelő úttartás érdekében 30 mm-t ültettek a kasztnin, de a gonosz fekvőrendőrök kijátszására az autó eleje egy hidraulika segítségével 4 cm-el emelhető, mely 80-as tempónál autómatikusan visszaáll, ha úgy felejtődött volna.

A teljesen gyári állapotban hagyott külső, sárga-fekete kombinációjú fényezést kapott, mely az elől 8.5x20, hátul 12x20 colos, háromrészes NF3 felniken is visszaköszön. Kis felárért pedig mindez a beltérben is folytatódik, karbon és bőr formájában.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!