Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni a Stars Wars univerzumot. Egy kultuszfilm, ami valami egészen újat teremtett. Nemcsak a történet, a mese az ami sokunkat megfogott, hanem a sorozatban találtható űrrepülők, robotok is hozzájárultak a szenzációs élményhez. Nem hiszem, hogy túl sok olyan ember van aki legalább egyszer ne szeretett volna beülni egy X-wingbe, vagy égi csatát vívni egy T-Fighter-el, élvezve a legmodernebb technológiát. Nos e cikk alanyai valószínűleg kicsit komolyabban gondolták mindezt, mint az átlag ember.

A Road Squadron nevezetű autós közösség 1999-ben indult útjára, amikor is egy fiatal srác először festette verdáját olyan színűre, mint amilyen a RED 5-ös. Az új design teljesen felkavarta a Star Wars közösséget a honlap beindulását követően pedig e-mailek áradata indul meg: emberek százai kezdték a legújabb Star Wars feeling kellékeit verdájukra applikálni.

Jelenleg A Road Squadron honlapja nyújt otthont minden olyan tuningőrültnek, aki autója spécizését Star Wars-osan képzeli el. Az oldalon rengeteg galériát találunk, egyes modellek kicsit lightosabbak, másokról pedig simán elhinnénk, hogy akár repülni is képesek. Akit bővebben érdekel a dolog, még egy kisebb lélegzetű leírást is talál arról, hogy hogyan alakíthatja át hétköznapi autóját a legmodernebb X-wing-é.

Először is olyan űrhajót kell választanunk, aminek nagyjából hasonló szerkezete van a kocsinkhoz. Hasonló formákat, szögeket keressünk, és ne próbáljunk meg WV bogarunkból csillagrombolót csinálni! Nem fog összejönni... Ha sikerült választani tanulmányozzuk át kicsit jobban a hajó sajátosságait, festését, majd válasszunk ki néhány olyan elemet ami a hajón elnyerte tetszésünket. Itt találtok egy referencia galériát is, szerintem jó kiidulópontot jelent.

Fontos, hogy előre tervezzünk! Sok ötlet jobban hangzik elméletben, mint ahogy kinéz gyakorlatban, szóval mindenképp érdemes egy rajzot készíteni kedvenc Y szárnyú űrhajónkról, mielőtt belevágnánk a módosításokba. Itt található pár ötlet is. Sokat számít az is, hogy milyen anyagokat, festéket használunk. Vannak akik professzionális alumínium lemezeket, festék spray-ket alkalmaznak, míg mások otthon kivágott keménypapírból eszkábálnak alkatrészeket. Minden attól függ, hogy milyen külsőt szeretnénk kölcsönözni kedvencünknek, illetve melyik űrhajóra esett a választás.

Mielőtt nekiállnátok Star Wars autótok megalkotásához nem árt ha kicsit utánanéztek annak, hogy mit lehet és mit nem. Az itthoni tuningot és autómódosítást támogató rendelkezéseket talán be sem kell mutatni :( Az viszont tuti, hogy a festéssel semmilyen gáz nem lehet. :)

Személy szerint nekem nagyon bejöttek ezek a verdák, főleg azért mert egyáltalán nem hétköznapiak. Ha lesz valami normálisabb kocsim biztos, hogy X-winget csinálok belőle annak ellenére, hogy utálni fog a szembejövő forgalom, vagy az aki előzni akar, a rendőrökről nem is beszélve. :)

Az Erő legyen veletek.