Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A közutak csúcsragadozója, az 550 lovas XK-RS Jaguar, a 2004-es Chicago-i Auto Shown szabadult el ki ketrecéből, és nem okozott csalódást. A Jaguar North America és a Rocketsports Racing közös fejleszése, a GT luxus jaguárból csinál 360 km/h-ás végsebességű sportkocsit. Az autót a Rocketsport mérnökei a rendkívül erős Jaguar AJ-V8 Trans-Am versenymotorral szerelték fel, melynek lökettérfogatát is megnövelték 4.5 literesről 5 literesre.

A rendszer stabilitását egy Eaton kompresszor segítségével oldották meg, amely segítségével az autó brutális 550 lovas teljesítményre tett szert. 100 km/h-ás sebességre 4 másodperc alatt gyorsul fel, maximális sebessége pedig 360 Km/h lett.

Hogy a kocsit még vonzóbbá tegyék a sportautó fanatikusok számára, a standard 6 sebességes automata váltót egy 5 sebességes manuális váltóra cserélték le. E mellett az autó súlypontját kicsit hátrébb tolták, ezáltal könnyebbé vált a kormányzása és nőtt a gép stabilitása is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Rocketsports mérnökei a kaszni aerodinamikai átalakításával óriási növekményt értek el stabilitásban és úttartásban, még nagyon magas sebesség mellett is. Speciális hosszanti légbeömlőket helyeztek el a kocsi alján, mélyebbre fektették mind ez első, mind a hátsó spoilereket, valamint kiszélesítették a sárvédő ívét is. A szélkamrás tesztek kimutatták, hogy ezek az aerodinamikai fejlesztések 100%-al (!) megnövelik a végsebességnél fellépő leszorítóerőt.

A Jaguar felfüggesztése is szignifikáns változásokon esett át: a program állítható futóművet és minőségi gátlókat tartalmaz, a megállásért pedig felni méretű Brembo hűtött tárcsák felelnek (13 inches átmérővel elöl, 12 inchessel hátul)

Egyetlen 360 km/h-ás sebességre képes sportkocsi sem lenne teljes extrém kerekek és gumik nélkül: Az XK-RS 20 X 10 inches első, és 20 X 11 inches hátulsó kerekekkel és Michelin Pilot gumikkal lett felszerelve.

A jaguár belsejét a Johnson Controls fekete bőrülései teszik elegánsá.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Akinek még nem csorog eléggé a nyála, az sürgősen nézze meg chickens rovatunkat. Én is mindig oda menekülök ilyenkor. Azt hiszem több esélyem van egy olyan nőre, mint egy ilyen kocsira. :)