Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A jelek szerint az AC Schitzer megépítette a világ jelenlegi leggyorsabb MINI Cooperét. A neves német tuner felhúzott kisautója igen kellemes köridőt futott a legendás Hockenheim ringen, 1:13.341-es rekordjával nem csak kategóriájának riválisait, hanem olyan gyári rakétákat hagyott maga mögött, mint a BMW M3, a Ferrari California, vagy a Porsche 911 Turbo.

Pedig az „Eagle” (Sas) névre keresztelt méregzsákon annyira szembetűnő módosítások nem is történtek. A „hatékony teljesítmény” égisze alatt végzett kúra során, az alaphelyzetben 211 pacit teljesítő, 1.6 literes turbómotorját, a vezérlés módosításával 260 lóerőre húzták fel, továbbá a kipufogórendszer is cserére került. Technikai oldalon állítható magasságú versenyfutóművet raktak a kocsi alá, ami 18 colos, saját márkás Mi2 felnikre süllyeszti az 80 kg-al csökkentett súlyú (gyárilag 1.129 Kg-os) kasznit.


Optikailag, a felnin kívül némi dekor került az autóra, az aerodinamikáról is csak egy méretes hátsó szárny gondoskodik, a biztonságról pedig sport ülések, és egy teljes bukóketrec odabent. Az AC Schnitzer Eagle csak koncepció formájában létezik, az árát pedig 62.000 Euróra (16.7 millió HUF) becsülik. Egyébként nem eladó.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!