Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Kicherer még egy lapáttal rátett a tavasszal piacra dobott, a Mercedes SLS AMG-t alapul választó csomagjára. A Supersport GT-re keresztelt sportautó egy további „R” betűt kapott a nevéhez, mely 20 plusz lóerőt jelöl a korábbi változathoz képest.

A sport légszűrő rendszerből, valamint vezérlésoptimalizálásból álló motortuning ezúttal sport katalizátorral, leömlővel, valamint hangolható dobokkal is kiegészült, így együttesen pedig már 650 pacit és 720 Nm nyomatékot hoznak ki a gyárilag 571 lovas 6.2-esből. Mindez ugyanazt a menetteljesítményt hozza az azóta csatasorba állított, 40 Kg-al nehezebb kabrió változatnak, mint a sirályszárnyas elődnek: 3.5 másodperces állórajtos 100 km/órás sprintet, valamint 320 km/órás végsebességet.

A korábbról megismert, 20 colos felniből, hűtőrácsból, valamint toldatból álló szolid optikán nem változtattak, futómű terén azonban új opcióként már elérhető „Front Up” rendszer, mely gombnyomásra képes néhány centivel megemelni az autó orrát. Hasonlóan gombnyomásra működik a kipufogórendszer akusztikájának váltása is, diszkrét, illetve sportos hangzás szerint.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!