Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mersedes tunerek egyik jeles képviselője, a német Kicherer egy korábbi álmát valósította meg. Az eddig csak a virtuális valóságban megcsodálható SLS 63 Supersport GT immáron valóra válhatott.

A korábbi beharangozó cikk hangvételével szemben, a végeredményt talán egy kis jóindulattal pozitív meglepetésnek is nevezhetjük. A koncepció mottója az agresszív és mérges megjelenés. A képeket látva mindenki eldöntheti magában, hogy ez mennyire valósult meg.

A legszembetűnőbb változást mindenképpen az új matt fekete fényezés jelenti. Ezt egészíti ki a szintén matt fekete, kézzel készített méretes hűtőrács, és a karbonból készült aerodinamikai csomag. A látvány tekintetében az utolsó simításokat egy 30mm-es ültetés, és egy saját tervezésű ultrakönnyű 20”-os három részes felni garnitúra jelenti.

A német mérnökök természetesen a koncepció mottójához illendő motortuninggal is kedveskedtek a Mercedes fanatikusok és a szerencsés dollármilliomosok számára. Az SLS AMG alapból sem mindennapi 571 lóereje, és 650Nm nyomatéka mellé további 59 lóerőt és 50 Nm-t állítottak csatasorba. A menetteljesítmény pedig számokban kifejezve is igen impozáns: a 320 km/h-ás végsebesség mellé mindösszesen 3.5 másodperces 100 km/h-ás sprintet prezentál a gépsárkány.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!