Napjaink gyárilag legerősebb Chevrolet Camaroja, a ZL1 alig pár hete jutott csak el az első szerencsés tulajdonosokhoz, ennyi idő pedig épp elég volt a Lingenfelter Performance Engineering csapatának, hogy egy 10 másodperces autót készítsen belőle.

A 6.2 literes kompresszoros V8-as alaphelyzetben is tekintélyes, 580 lóerős teljesítményre képes, melyhez 756 Nm-es nyomaték párosul. Az indianai csapat mindenekelőtt a töltőnyomást emelte meg 0.8 bar környékére, mindehhez jobban kihegyezett vezérlés, komolyabb hűtés, valamint az LPE saját gyártású légbevezető rendszere párosult.

A módosításokkal elért 11.03 @ 209 km/h-ás negyedmérfölddel már így is majdnem meglett a 10-es idő, de hogy biztos legyen, még tornáztak a projekten egy kicsit a fiúk. CNC-portolt hengerfej került bevetésre, továbbá a szíjfeszítő tárcsák cseréjével a kompresszor forgásának sebességét is tovább növelték.

A végeredmény 720 lóerőben és tekintélyes 880 Nm-es nyomatékban csúcsosodott, mellyel már bőven becsúsztak 11 másodperc alá. A pontos eredmény megtekinthető a fenti videón, mely alig néhány napja készült a Continental Tire's Proving Grounds drag pályáján, Texasban. A futamhoz hátul 18-as könnyűfém felniket használtak, Nitto abroncsokkal szerelve, elől pedig 17 colos, vékony CCW drag-kerekeket vetettek be.

A Lingenfelter egyébként már most három kompresszor-update csomagot kínál a Camaro ZL1-hez, és minden bizonnyal lesz még ennél szigorúbb kiadás is.