A Michiganben tevékenykedő Steve Morris Engines nem akármilyen gépet rakott össze. Az alapot egy kívülről szinte széria állapotú, 1970-es Ford Mustang adja, ami viszont a motorháztető alatt van: OMFG!

A céggel azonos nevet viselő, a hivatalos gyorsulási versenyzésben jelentős múlttal rendelkező Steve Morris, cirka 15 éve űzi a szakmát, üzletszerűen pedig 2008 óta dolgozik együtt az általa verbuvált nyerő csapattal. Fő tevékenységük a motorépítés és teljesítménytuning, a legfelsőbb szinteken.

Az 1970-es Mustang jól mutatja, mire is képesek. Az autó orrában egy erősen módosított, 9.4 literes (572 cubic inch) V8-as big block foglal helyet, melyhez két, pótkeréknyi méretű Bullseye turbófeltöltőt, valamint egy Chiseled Performance intercoolert párosítottak. A turbónyomás valamivel 2 Bar felett, a főtengelyi teljesítmény pedig 3,040 lóerő (!) formájában mérhető, 7,300-as fordulaton.

Hasonlóan, a nyomaték sem piskóta, a dyno teszt 6,000-es fordulaton 3,265 Nm-t mutatott. Külsőre a gépet mindössze a fékezőernyők, valamint a hatalmas hátsó kerekek árulják el. Odabent már komolyabb a kép: komplett bukóketrec, sportülések, valamint mögöttük a bitang cooler teszi biztossá, hogy ez a vas bizony versenyzésre épült.

A mérést, a blokkot, valamint az autót az alábbi videókban ismerhetitek meg közelebbről - az öveket kérjük becsatolni!