Komoly ráfordítással egy Golf II-es blokkból is igen sokat lehet kihozni motorilag, jó példát láthattunk erre mondjuk a világ első 8 másodperces verziója, a 16Vampir esetén. Van azonban, aki már erőforrás terén is más dimenziókban gondolkozott.

A brit származású Baz gépe mai állapotában már csak nyomokban hasonlít az eredeti háromajtós, 1.3-as Golf II-esre, még 2006-ból. Kezdetben ugyan még a Volkswagen 1.8T Syncro motorjának transzplantálása volt a projekt, viszont a tuningot a váltó 300 paci fölött, megerősített kuplunggal már nem nem vette jó néven - itt jött az a pont, amikor hősünk teljesen új irányból futott neki a dolgoknak.

Már korábban is szemezett egy bristoli törött Audi S2 Avanttal, melyet 180 ezer kilométerrel, kihagyhatatlan áron kínáltak megvételre. Donor autóként ez remekül megtette, az építéshez szükséges alkatrészek - motor, futómű, hajtáslánc stb. - kibontása után pedig még ki is árulta a megmaradt alkatrészeket.

Közben a Golf is szétbontásra került, az autóból csak a csupasz kaszni maradt. Lekerültek az első és hátsó alváznyúlványok is, első lépésként ezek helyére készültek el a csőből hajlított egyedi keretek, melyeket egy szintén egyedi gyártású bukókerethez csatlakoztattak. Az "alap" megteremtése rendkívül precíz munkát igényelt, hiszen nem csak az eredeti erőforrásnál jóval nagyobb, ráadásul hosszanti irányban elhelyezkedő Audi blokk felfogatásainak kellett jó helyre kerülnie, de a teljes hajtáslánc, valamint a futómű elemeit is szinte egy az egyben az S2-esből adoptálták.

Ez utóbbihoz egyedi lengőkarok készültek, a teleszkópok és a rugók helyét pedig az Avanthoz készült KW Variante II-es szett vette át. Fékek terén csak hátul maradtak a gyári Audi alkatrészek, elől viszont Porsche nyergek harapnak 314x30-as tárcsákba. A Golf II-esből csupán a kormányoszlop jelzi a régi vérvonalat, az összes többi elem - beleértve pl. a kormányszervót is - már az Audiból származnak. 

Habár a motor bepasszintása sem volt egyszerű feladat, igen kellemes tuningot is kapott, tudása jelen állapotában - töltőnyomástól függően - 550-600 lóerő között mérhető. A lökettérfogatot 2.3 literre növelték, kovácsolt dugattyúk és hajtókarok, nagyobb injektorok kerültek bevetésre, a gyári csiga helyét pedig GT 35/40-es turbó vette át. A hozzá tartozó vizes intercooler helyszűkében a hátsó tornyok közé került, a költségkímélésből saját kezűleg gyártott üzemanyagtartály mellé. Mindezek tetejében még egy nitró szett is befigyelt - annyi biztos, hogy a motortérbe már egy csavarkulcs beejtése is kihívásszámba menne.

A szívócsonk, a leömlők, valamint a komplett kipufogórendszer teljesen egyedi építésű alkatrészek, odakint pedig az egész fenti mutatványból csak egy enyhe púp jelzi az üvegszálból készített motorháztetőn, hogy valahol itt már nagyon nem gyári dolgok rejtőznek.

Bármennyire is gyorsulásra készült főként, az egykoron fekete színű Golf optikailag sem lett elhanyagolva. A motor behelyezése előtt a komplett kasznit és alvázat fehérre (Standox British Standard White) fújták, a felniket pedig az Audi jól ismert hatágú 16-osaira cserélték, szintén az S2-esről. Utóbbiak sötétszürke fényt kaptak, abroncsok terén pedig a Toyo R888-asai bizonyultak a legjobb választásnak, 215/50-es méretben.

Odabent maradt a puritán, versenyautósan kipakolt hófehér utastér a sportüléssel, a műszerfalat azonban szépen összerakták.

Az autó építése kicsivel több, mint egy évet vett igénybe, a rendszer beállítása, valamint tökéletes összehangolása csaknem másfélszer ennyit. A végső állapotig rengeteg finomítás és buktató vezetett el - a felrobbant dugattyútól kezdve a szétnyílt szívócsonkig sok minden előfordult a tesztelés során. Az építés egyébként 2006 telén kezdődött, mérvadó eredményt pedig 2010-ben tudott produkálni az autó.

A tulajdonos elmondása szerint, az S2-es Golf bármilyen körülmények között biztosan hozza az alacsony 11-es negyedmérföldes időket, 1.6 baros töltőnyomás, 99-es Tesco benzin, valamint olcsó, 195x45-ös utcai gumik mellett, nitró bevetése nélkül.

Versenykörülmények közt a legjobb ideje 10.7 másodperc, az alábbi videókban pedig az autó több futamát is megtaláljátok. Tessék felkészülni: a hangja addikciót okoz.


Örömautózás videó a kezdeti időkből


A 10.7 másodperces futam


Itt épp egy Porschét fogyaszt el

Az autó épüléséről jó pár képet találtok galériánkban. Angolul tudók számára pedig a részletekbe menő projekt blog is érdekes olvasmány lehet, az S2forum oldalain.