Az Európa-szerte komoly hírnévre szert tett német JE Design tuning cég legújabb fejlesztése a Volkswagen luxusterepjárója, a Touareg felé irányul. A nagysikerű típushoz készült komplett optikai csomag áráért egy szép utcai autót kapunk – terepjárás funkció nélkül.

A képekre tekintve rögtön egyértelmű, miről is van szó: a gyönyörűen átalakított első- és hátsó lökhárítók, valamint a stílusban passzoló küszöbök ugyan remekül mutatnak a gépen, de jó 10 centivel közelebb is hozzák a terep göröngyös szikláit. Elképzelni is szívfájdító, hogy mi minden maradna ebből a metálfényben tündöklő frontból egy kiadós csapatás után. Ebből a szempontból teljes mértékben nem ússzák meg a légrugóval rendelkező, állítható hasmagasságú változatok sem: a csomaghoz tartozó elektromos ültető szettel további 35 mm-t engedhetünk a menetmagasságból, aki pedig netán a fapadosabb verzióval rendelkezne, annak a KW Variant 3 állítható magasságú futómű-szettjét ajánlják. Ezzel már akár 75mm-t is ültethetünk Touareg-ünkön, szolidabb választásként pedig a gyári teleszkópokra applikált JE Design ültetőrugók kínálnak alternatívát, amelyek 30mm-es süllyesztésig bírják a gyűrődést.

Mindezek tükrében talán nem is csoda, hogy az Esseni Motor Show keretei közt bemutatott jószágot igen méretes, 10x22” AZEV könnyűfém felni garnitúrával mutatták be, 295/30-as R22-es gumikkal.

Hogy a légterelés teljes legyen, egy további tetőspoiler, valamint a manapság divatos „cápauszony” sem maradhatott ki a Styling kitből, melyek a spoilerekkel együttesen szélcsatorna-tesztelten biztosítják az ültetett „pályajáró” stabilitását nagy sebesség mellett. A hátsó fertály kiegészül még 2x2 db 84mm átmérőjű króm kipufogóvéggel is, melyek optikai szempontokból kínálnak egy kis plusz vadságot felöltöztetett Volkswagenünknek.

A JE Design az optikai csomag mellé - chiptuning keretei közt - további motormérgesítő opciókat is kínál: a 2.5 literes TDI aggregát paramétereit a gyári 174 lóerőről 206 lóerőre sikerült feltornázniuk, melyhez 460 Nm nyomaték párosul. Gondoltak a legerősebb, V10-es 5.0 TDI változatra is: itt a növekmény 39 lóerő a gyári 352-höz képest, a nyomaték viszont jelentősen, 855 Nm-re módosult, a szériaként mért maximális 750 helyett.

Vegyes érzelmeim vannak ezzel az alkotással kapcsolatban. A kivitelezés és a minőség első osztályú, kétségtelenül hozza azt a szintet, amit a JE Design-tól már megszokhattunk. Viszont az már más kérdés, hogy egy terepjárónak épült autót van-e értelme egy nagyra nőtt Golffá alakítani…