Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szombaton került megrendezésre a MüllerArt Gyorsulási Futam 3. fordulója, ezúttal a Tököli reptéren. A szokásos profi szervezés, és jó hangulat mellett rengeteg izgalmas futam, látnivaló és betétprogram jellemezte a versenyt.

A szombati kánikula ellenére, résztvevők és nézők terén is jelentősen több ember volt kiváncsi a rendezvényre, mint az általunk legutóbb meglátogatott kunmadarasi futamon. Számos motorilag és optikailag komoly gép sorakozott fel mind a gyorsulási, mind az optikai megmérettetésen, a nézők pedig egy kellemes szombati-gyermeknapi majális felhozatalát találhatták meg a reptéren.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A lebonyolítás maga nagyon profi módon zajlott, a rendezők az előző futamok tapasztalatai alapján alakítottak a hiányosságokon. A ki- és bejutás immár ültetetett autóval sem okozott gondot, hosszabb lett a féktáv, és az 1/4 mérföldes futamok is rendkívül pörgősen haladtak. A nagy számú résztvevő ellenére bárki lazán mehetett akár 10-15(!) vagy még több futamot is az időmérők alatt. Külön jó ötlet volt a szervezőktől, a visszatérő sávban, a lassítás érdekében felállított akadálypálya, melyet sok versenyző amatör szlalompályaként abszorvált - öröm volt tehát visszaautózni is a rajthoz, lehet, legközelebb ezt az időt is mérni kellene ;)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A versenyen idén első alkalommal vett részt az ikermotoros zöld "csodatrabi", mely nitróval felszerelve immáron 400 lóerőt teljesít. A brutális jószág 13.5 másodperces idejével sok mindenkinek meglepetést okozott. Mellette számos érdekes autót láthattunk a soltvadkerti "váz" BMW-től kezdve a Viper-motoros Dodge Ram-ig, és természetesen rengeteg ismerős arc bukkant fel az oldalról is a versenyzők között, akik Carstyling.hu klubkártyájukat felmutatva ez alkalommal ingyen nevezhettek a futamon.

A meleg ellenére is normális biztonságiak jól kézben tartották az eseményeket, alig volt tülekedés, vagy "bepofátlankodás", amiért természetesen a résztvevőket is elismerés illeti. Versenyzés és időmérés szempontjából ismét hibátlan rendezvénynek lehettünk szemtanúi, de természetesen a show is azt hozta, amit elvártunk tőle.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Külön jó pont ezeken a versenyeken, hogy a hazai borzalmas "mainstream" helyett egész nap neves művészek és DJ-k remekműveit hallgathatjuk, leginkább - a rendezvény hangulatához passzoló - house, trance és progresszív stílusban, hazai elit lemezlovasok keverésében. Szombaton sem volt ez másképp, igaz a zenét néhányan túl hangosnak tartották, számunkra ez a szint pont megfelelő volt. A futamokat megszakítandó, betétprogramként itt is láthattuk az egyetlen hazai Pon-Pon lánycsapat bemutatóit, akik ha még nem is amerikai szinten, de már látható fejlődéssel adták elő táncos műsorukat. Mellettük gumifüstölés és Street Fighter Show is tarkította a felhozatalt, és eddig csak a pálya eseményeiről beszéltünk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mellette a - szintén lényegesen nagyobb számban megtalálható - kiállítói standokat, gyerekek számára pedig egy komplett vidámparkot találhattunk, számos ingyenes lehetőséggel. Ismét volt lehetőség gokartozni, valamint gumit füstölni az e célból kialakított helyeken: a gumigyilkosok között hazánk talán legismertebb csapata, az IMI Team tagjait és autóit is megtalálhattuk. Természetesen mellettük még számos amatör próbálkozó is akadt, aki próbára tehette magát a gumifüstölő arénában.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Új "versenyszámként" debütált az autó-zúzó show, ahol 100 forintos nevezési díj ellenében bárki kipróbálhatta, mekkora kárt tud okozni egy autóban egy 10 kilogrammos kalapács segítségével. Az eredményt természetesen a zsűri pontozta, a legsikeresebb versenyző pedig díjazásban részesült.

A speakerek kimagasló teljesítményét pedig már szinte megemlíteni sem kell, a kunmadarasi páros ismét odatette magát. Ezúttal nem maradt el a rekord kisérlet sem: a döntők előtt nem sokkal egy sikeres bázisugrást tekinthettünk meg, amit egy sárkányrepülő fedélzetéről hajtottak végre.

Az időmérők után, fél hét magasságában került sor a döntő összecsapásokra.
Az első kategóriában (1600 cm3 alatt) szilvi5 120-as Skodája nyert, két Hondát megelőzve. A második (1600-2000 cm3) kategória kicsit rendhagyó volt, hiszen a kunmadarasi győztes (Civiccoupe) távolétében zajlottak a küzdelmek, helyette viszont új esélyesként indult a több versenyről ismerős 1.9 TDI Seat Inca. Őt végül egy rossz rajt után Gordon S2000-ese taszította le a 3. helyre, aki pedig a döntőben AvE ellen vérzett el. A harmadik kategóriát (2000-2999 cm3) pedig ki más is nyerhette volna, mint Muha Csaba, és a turbós Kadett. A 3000 cm3 feletti kategóriának győztese az OIOIO-féle Viper lett, a második pedig - a szintén az OIOIO istállóbeli - Brabus Mercedes. A 2100 cm3 alatti 4 kerék meghajtásúak között egy Subaru Impreza bizonyult a legjobbnak. A 2100 cm3 felettiben pedig a félelmetes Syntec S2 állhatott a dobogó felső fokára, a Soltvadkert Racing Team már jól ismert nitrós váz BMW-jét megelőzve. Harmadiknak pedig a Schuster-féle RS2-es Audi futott be.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egész napos gyorsulás mellett természetesen sor került az OPTX, az Auto-World, a Devil Tuning és az Auto Mobil által szponzorált carStyling.hu autó-szépségverseny második fordulójára is, ahol nagy örömünkre sokkal több nevezést fogadhattunk, mint legutóbb. Az autókat ismét a szokásos két kategóriában lehetett nevezni, egészen 17:00 óráig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az eddig már megszokott módon pontoztuk az résztvevőket, végül az OPTX kategória első helyét ismét Vinyó RS Clio-ja gyűjtötte be, a múltkori 3. helyezett Honda Civic és egy szépen felöltöztetett Opel Vectra kombi előtt. Az Auto-World kategória első helyét Hans - már számos kiállításról ismert - Flip-flop IV-es Golfja szerezte meg, a kunmadarasi győztes 5-ös Touring BMW, és az egyedi Opel Calibra előtt. Amit sajnos ismét hozzá kell tegyünk, ezúttal sem tudtuk az összes nevezőt értékelni, mivel közülük jópáran elszivárogtak még a nevezés lezárása előtt. Ennek tekintetében a következő fordulóban minden bizonnyal előrébb hozzuk nevezési deadline-t.

A közönségszavazatok alapján további 3 különdíjat is kiosztottunk: a legszebb Japán verda egy 350Z, a legszebb amerikai egy Chevrolette Bel Air, a legszebb német autó Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!pedig egy cult stílusban megépített gyönyörű I-es Golf lett. Keleti autó nevezés ismét nem érkezett, így a különdíjat a következő fordulóban adjuk ki egy új szempont szerinti kategóriában.

A jó hangulatban eltelt díjkiosztót követően - igaz póló alakúra barnulva - de ismét új élményekkel, és egy színvonalas rendezvényt magunk mögött hagyva indultunk hazafelé. A következő verseny június 18-án, Kunmadarason lesz - találkozzunk ott ismét, az újabb fordulóban!