A főként motorikus BMW tuningjairól híres német G-Power most az E61-es M5 Touring-ot vette kezelésbe. Az eredmény több, mint tekintélyt parancsoló.

A G-Power több ízben is bebizonyította már, hogy elképesztő dolgokra képes. 2010-ben például saját rekordjukat döntötték meg, amikor az E60-as M5-ös Hurricane RR-ből 372 km/h-s végsebességet csikartak ki. Csak a miheztartás végett ez a teljesítmény a McLaren F1 tudásának felel meg.

Friss alkotásuk, az E61-es M5 Touring ugyanazt az erőforrást kapta meg, mint a négy évvel ezelőtti rekorder és ennek megfelelően hasonló menettulajdonságokkal rendelkezik. Az 5.0 literes, V10-es, duplaturbós blokk elképesztő 820 lóerőt és 790 Nm-es nyomatékot képes az aszfaltra szabadítani. A puttonyos M5 Hurricane RR ezzel a ketyegővel akár 362 kilométert is képes megtenni óránként.

Ami a gyorsulást illeti, a bajor szörnyeteg 4.4 másodperc alatt teljesíti a százas sprintet, a 200 km/h-s sebesség eléréséhez elég neki mindössze 9.9 szekundum, 0-ról 300-ra pedig 25.6 másodperc alatt képes felgyorsulni. Ha figyelembe vesszük a 2 tonnát is meghaladó össztömeget, ezek az adatok egyenesen lélegzetelállítóak.

Persze nem mindenki képes uralni ekkora erőt, ezért a germán bestia kérhető 600, 620, 640 vagy 700 lovas teljesítménnyel is. A brutális krafthoz megfelelő abroncsok is dukálnak, így a 20 colos G-Power Silverstone RS felnikre Michelin Pilot Sport papucsok kerültek.

A német tuner a kocsi gyári felfüggesztését saját fejlesztésű, 9 különböző fokozatban állítható futóműre cserélte, de a fékrendszer is G-Power gyártmány. Az utastér átalakítása  igény szerint történik. Az opciós listán többek között alcantara kárpitozás, karbon betétek, kék világítás és multimédia csomag szerepelnek.