A Carlsson teljes körű tuning csomagot kínál a Mercedes-Benz M-osztály tulajdonosoknak, melynek elsőszámú eleme a motortérben dolgozó erőforrás megvadítása volt. A CM50 K új kompresszorrendszerének kifejlesztése az Ogura Clutch cég munkásságával karöltve valósult meg, nem is akármilyen fokon.

A Carlsson C-Tronic® kompresszorával és vezérlőegységével felvértezett 5.0 literes, V8-as benzines egység 430 lóerőt és 650 Nm-es forgatónyomatékot teljesít, amelyet 2800-tól 4000-es percenkénti fordulatig képes leadni. Ilyen motorerő mellett a 2,1 tonnás városi ragadozó igen könnyen mozgatható, és megállja a helyét mindenféle terepviszonyok között is. A CM50 K csúcssebessége 265 km/óra, az állórajtos 100-as sprintet pedig 5,8 másodperc alatt teljesíti. A kipufogórendszert egy rozsdamentes sport rendszerre cserélték, amely 4 ércesen és sportosan duruzsoló véggel hívja fel magára a külvilág figyelmét.

A C-Tronic® elektromos felfüggesztés szintén a Carlsson fejlesztése. Az intelligens berendezés menet közben az útviszonyokhoz igazítja a teleszkópok keménységét, valamint a hasmagasságot is 40 milliméteres intervallumban képes állítani. Ennek eredményeként a terepjáró kezelhetősége és kanyarstabilitása minden helyzetben a lehető legkiválóbb. Az elektromos felfüggesztési rendszer aerodinamikai szempontból is előnyös, ugyanis a nagyobb sebességnél felvett alacsonyabb a hasmagasság a légellenállásra, ezzel együtt pedig a gyorsulásra és a fogyasztásra is kedvezően hat.

Természetesen az autó külsején is estek módosítások: átszabták az első és hátsó lökhárítókat, valamint 5 küllős 2/5-ös 9.5 x 20"-os Carlsson alufelniket szereltek a gyáriak helyére. A méretes tárcsákon ET45 Dunlop SP 9000 295/40 ZR20 abroncsok feszülnek, melyek terepen és közúton is remek paraméterekkel rendelkeznek.