Mi az? 480 lóerős és állva hagy a lámpánál? Mivel a kérdésre elég tág lenne az adható válaszok száma, ezért inkább elárulom. A Carlsson legújabb SLK 55-re épülő modellje könnyedén képes a fent említett teljesítményre, amihez külső megjelenése is remekül alkalmazkodik. Sportos, erőtől dagadó spoilerek és karosszéria hiteti el velünk már ránézésre is, hogy a CM55 K nem csak a betűk sorozatában tér el elődjétől.

A hihetetlen lóerő növekedést a Carlsson nagyteljesítményű kompresszora segítségével éri el. A tekintélyes 480 lóerő 650 NM-es nyomatékkal párosul 2800-as fordulatszámon. Csúcssebessége 315 km/h és 4.1 másodperc alatt már 100-on is van. A verda kirobbanó erejét a továbbfejlesztett fékrendszer tartja kordában. A kisebb felnikkel felérő méretű féktárcsák elől 380X32 mm, hátul pedig 340X22 mm méretűek.

Az RS felfüggesztése, mely 4 sport lengéscsillapítóból és 4 sport rugóból áll, emberesen közelebb hozza a kasztnit az aszfalthoz, ezzel is tovább fokozva a sportos megjelenést. A rendszer rendkívül flexibilis, mindenki igényei szerint állíthatja be, magasság és keménység szempontjából is.

A high-tech aerodinamikai rendszer, ami az SLK 55-ére épül, magában foglal egy első spoilert, melyen további két xenon ködlámpa kapott helyet. A spoiler a fékek hűtésében is fontos szerepet játszik, hála a rajta elhelyezett speciális légbeömlőknek. A kitet a szépen kidolgozott küszöbök és a hátsó spoiler teszi teljessé. A tekintélyt parancsoló motorhangot a Carlsson kipufogórendszere garantálja, amit 4 db rozsdamentes acélból készült kipufogóvég tesz vizuálisan is élménybe illővé.

Amilyen sportos és erőt sugárzó a CM55 K külseje, olyan kényelmes és szemet gyönyörködtető a belső tér. A vezetőfülke ékességét kétségtelenül az egyedileg elkészített bőr ülések jelentik, de az összkép akkor sem csorbul, ha a műszerfalra, a sebességváltó karra, vagy a kormánykerékre pillantunk, melyeket szintén esztétikus, minőségi bőr borít.

A verda útfekvését az 1/16-os ultra könnyű 8.5 X 19-es kerekek (hátul 10X19) garantálják, melyeket elől 235/35 ZR 19, hátul pedig 265/30 ZR 19-es gumik vesznek körbe.

Azt hiszem egy ilyen autóval bárki egy életre megúszná az udvarlások nehézségeit. Apukámnak szólok is, hogy holnap vegyünk egyet.

(Akinek meg esetleg van még képe erről a mergáról elküldhete párat közülük. Átkutattam az egész Internetet, de sehol semmi - Quad :/ )