Műhelyek amelyeket ajánlott elkerülni!

Témakör: Real life
aktuális téma
Műhelyek amelyeket ajánlott elkerülni!

Gondoltam indítok egy topic-ot, melyben mindenki leírhatja, hogy hol és milyen rossz tapasztalatai voltak autószerelő műhelyekkel kapcsolatban. A későbbi kellemetlen élmények elkerülése miatt érdemes megosztani egymással ezeket a gondolatokat!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3
ss16v
#54
2012. július 16. 13:10
Elég vegyes hozzászólások érkeztek!
Elborult az agyam...otthon...józan paraszti ésszel megnézegettem a dolgokat...és láss csodát...egy kábel kivolt szakadva a rádió ISO csatlakozójából...beforrasztottam...tadaaammmm...megy a rádió (persze egy másik). Persze utánanézettem az illetőnek...többen fenyegették már meg peres eljárással, jogi következményekkel. És telefonban azt mondta, hogy megérti, hogy felvagyok háborodva, sok ilyennel találkozott már. Saját hozzá nem értését ismerte el!!! Részemről itt levan zárva a dolog. Remélem a fórum hasznos marad, és sikerül szelektálni az ilyen és hasonló műhelyek között
Vectra555
#52
2012. július 15. 18:07
Szerinted a dolog úgy működik, hogy valaki beír a panaszkönyvbe, a cég/vállalkozó meg majd feljelenti magát? Valószínűleg az ügyfél is tett nagy ívben a dologra az első elutasító válasz után.

Nekem kátyú miatt volt perem a közútkezelővel. És képzeld, megnyertem, ügyvéd nélkül. Ha hagyom, benyelik a pénzem. És sajnos 10-ből 9 ember megfutamodik, amikor bíróságra kellene menni, mert nincs rá pénz, vagy idő, meg úgysem nyerem meg. Ezért tartunk még itt, akik meg mulasztanak, röhögnek a markukban.

A galambos történethez meg csak annyit fűzök, hogy a hatóság nem fog magától kimenni minden házhoz, hogy a nénike a 8-on vajon eteti a galambokat vagy sem. Ha nem tesztek ellene, akkor továbbra is szarnak rátok (a galambok is, meg az öreglány is).

Minden héten fel kell nyomni a mamit, aztán amikor sokadjára a nyugdíja kétszeresét kell majd kifizetnie, akkor elgondolkodik. Nektek csak egy telefon, vagy e-mail.
Scamp
#51
2012. július 15. 16:52
A panaszkönyvet hagyjuk.A cégnél,ahol dolgozom fullon van a panaszkönyv beírással(már évek óta),soha semmi nem történt(pedig én örülnék neki a legjobban).
Azt,hogy a kárt ki okozta ,megint csak képtelenség bizonyítani.Kit érdekelnek a fényképeim,ha nem tudom bizonyítani(papír hiányában),hogy az adott hely "szervizelte",illetve nem tudom igazolni,hogy nem volt ilyen előtte(ki fotózza körbe a kocsiját minden egyes szerviz előtt?!

A galambetetés miatt már egyszer a ház gondnoka tett bejelentést.Elvileg egyszer kijöttek az illetékesek,figyelmeztették a lakót,azóta semmi(ennek kb. 2éve).

A polcfúrásért,stb. semmi értelme rendőrt hívni,max.figyelmeztetik.Én meg nem hívogatom szerencsétleneket ilyenekkel állandóan.

A tilosban parkolás megint érdekes dolog.
A fent említett vállalat,ahol dolgozom Állami tulajdonban van,így elviekben nagyobb figyelmet fordítanak rá.
Ha a környéken egy nagyobb rendezvény van,akkor a környező utcákban és a vállalat előtt állandóan tilosban parkolnak.Ha annyi ezresem lenne,ahányszor kihívták már a közterületeseket és azok ahányszor nem jöttek ki,akkor nagyon gazdag lennék....

Szóval,jobb tényleg ha az ember sokszor önkéntes rendőrt játszik és maga oldja meg a problémáit.

Vectra555
#50
2012. július 15. 16:27
Létezik panaszkönyv. Oda tételesen bele kell írni a sztorit, 1 példány marad az ügyfélnél. Közben nem árt fényképeket készíteni, akár saját telefonnal is.

A lényeg, hogy azt bizonyítsd, a kárt a másik fél "vétkes" magatartása okozta.

A galambetetés tudomásom szerint közegészségügyi szabálysértés, tehát fel lehet jelenteni a nénit.

A polcfúrás szintén szabálysértés, lehet rendőrt hívni (bár mire kiér, addigra összerakja az egész szekrénysort, nem egy házibuli, ami 4-5 órán keresztül megy). A tilosban parkolást meg nem is említem.
Scamp
#49
2012. július 15. 16:06
Pontosan.
Ez a nemtörődömség jellemzi az egész országot.Ha valakit pedig kérdőre vonnak,akkor meg jön azzal,hogy "dehát a másik meg ...".Az a baj,hogy jelen helyzetben semminek nincs következménye és felelőse.ezt látjuk nagyban és alkalmazzuk kicsiben.
Na mindegy,eltértünk a tárgytól.

Üzenném "ss16v"-nek,hogy akkor látod a témában szakértő ismertette mit tudsz tenni.....Semmit,így jártál.
Robert9
#48
2012. július 15. 15:52
Igen, mert az nincs meg az emberekben, h oké h csinálok valamit, de azért mást ne zavarjak.
Le van szarva... bunkó itt mindenki, aki nem, az is az lesz, mert ezt kívánja a helyzet... tojjunk a másik fejére, őt sem érdekli az én bajom... Ez sajnos ilyen.
Ahol meg egyedül vagy, ott a többség fog győzni.
Scamp
#47
2012. július 15. 15:24
Igazad van,viszont az is abszurd,hogy az ember sok esetben nem tud semmit tenni az ilyenek ellen.És most nem a hülyeségekre gondolok.Nem tudjuk,hogy bizonyos esetekben ki az illetékes szerv,mert ha elkezdesz telefonálgatni,akkor vagy csak egy géppel dumálsz vagy tovább passzolnak más szervekhez,mondván 2 ez nem a mi feladatunk".
De ilyen büdösmocskos hóbortom nekem is van,ami idegesít.Pl: a házban a baromarcú este 8-kor találja ki,hogy polcot kell felfúrnia,a fölöttem lakó néni az összes galambot,hollót,varjút,sast,pelikánt kenyérrel eteti,ugye nem kell mondanom milyen az erkélyem?!,valóban sok b.zi a tilosban a járdán parkol a babkocsit nem tudom végig tolni,stb.
Scamp
#45
2012. július 15. 15:17
Jelen esetben károkozás történt,hiszen szétszaggatták a kárpitokat valamint a rádiót is tönkretették.
Ebben az esetben ki tud szerencsétlennek segíteni a helyszínen?Papírt nem kapott,gondolom a hibát a "szakértők" nem ismerik el.Ha eljön onnan,annyi,esélytelen utólag bármit is bizonyítani,még azt is,hogy ott járt.
Ha perelni akar,akkor mivel igazolja,hogy ott járt,miért ment,mi történt?
Akkor kérdem én ilyen esetben így járt a delikvens?!Ma itthon ilyet nem lehet és nem tudunk büntetni?
Robert9
#44
2012. július 15. 15:11
Én azokat is büntetném keményen, aki valami baromság miatt feljelenti a szomszédokat...
Pl: Takarja a napot a virágok elől a kerítés, ugat a kutya, átjárnak szarni a macskák, 6 utcával odébb a járdán parkolnak az autót és zavarja a kicsi szívemet h az úton kell mennie... Ezeknek akkor kapásból 50ezer... vagy 100... Legközelebb gondolja meg mit jelent.
Vectra555
#43
2012. július 15. 15:09
Ha 30 ezer lenne egy ilyen móka, akkor már régen vége lenne itthon a válságnak!
Vectra555
#42
2012. július 15. 15:08
Megrendelsz egy szolgáltatást/terméket, de nem azt kapod, vagy nem olyan minőségben.

A kár nem szándékosság, hanem hozzá nem értés, kontárkodás, hanyag munkavégzés miatt következett be.

Természetesen, ha tudod bizonyítani, hogy szándékosan okoztak kárt, akkor az értékhatártól függően szabálysértés, vagy bűncselekmény. Ezekben az esetekben kell/lehet rendőrt hívni.

Például egy jobb hátsó izzócsere során a szerelő vörös fejjel, egy kalapáccsal bekúrja az első szélvédőt a "kurvanyjánakhozzaideaszarját!" szavak kíséretében és ennek tanúja vagy.

A szándékosság bizonyítása elég nehéz, mert az ilyen munkafolyamatokban benne van a károkozás lehetősége, bár ettől a kártérítés természetesen követelhető polgári peres eljárásban.

Vagyis az elhatárolás a bűnösségben van. Szándékos, vagy gondatlan.
Robert9
#41
2012. július 15. 14:57
Simán! Aztán megyek befizetni a 30ezret amit kapok h kihívom baromság miatt.
Scamp
#40
2012. július 15. 13:24
Itt ha jól olvastam,akkor rongálás (is) történt.De gondolom ha lakásfelújításkor szétb.sszák a festők egy csákánnyal a berendezésemet,akkor is az NFH-t kell értesítenem.Ha így van,akkor sorry,nem tudtam.
Vectra555
#39
2012. július 15. 13:11
Ha 2 nap után leválik a cipő talpa, vagy otthon kiderül, hogy romlott a hentesnél vásárolt hús, gondolom akkor is rendőrt hívnál.
Scamp
#38
2012. július 15. 12:50
Mondjuk igazad van,velük is csak többen vagyunk....
slowmera
#37
2012. július 15. 12:19
hümmög, álldogál, kér egy kávét, elszív egy cigit, CB-n beszélget egyet, majd miután letelt a munkaidő hazamegy
pomicsabi
#35
2012. július 15. 12:14
irányította volna a forgalmat
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3
Összesen 54 találat 3 oldalon