Gyakran Ismételt Kérdések - Fórum tudnivalók
Szabályok

Fórumunkat az itt olvasható feltételek elfogadása esetén veheted igénybe. E feltételek változtatásának jogát fenntartjuk, a mindenkor érvényes szabályzat mindig ezen az oldalon található. A szabályok minden, a fórum motorját használó oldalra érvényesek, így az user autók, chickenz, az apróhirdetések és a céges akciók oldalaira is.

 • Fórumunk a Carstyling.com minden olvasója számára elérhető, viszont az egyes témákhoz csak regisztrált felhasználók férhetnek hozzá, újakat pedig az SMS-szponzorált felhasználók, vagy az oldal üzemeltetői hozhatnak létre.
 • Regisztráció után felhasználói neved és jelszavad biztonságos tárolásáért kizárólag Te felelsz. Valamennyi fórumos aktivitásért, amely a választott felhasználói név alatt történik, Te vagy a felelős. Amennyiben tudomásodra jut, hogy ezen adatokat más személy illetéktelenül használja, lépj kapcsolatba velünk az [email protected] címen.
 • Az oldal üzemeltetője és szerkesztői a fórum témáiban közzétett adatokért, képekért, szövegekért, és más információhordozókért felelősséget nem vállal. A fórumon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban az üzemeltető semmiféle kontrollt nem végez, így semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a fórumon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.
 • Nem használhatod fórumunkat arra, hogy olyan információkat tégy közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
 • Nem használhatod Fórumunkat reklámtevékenység folytatására, az oldal üzemeltetőjének írásos engedélye nélkül.
 • Szigorúan tilos a fórumfelhasználók személyes adatainak technikai vagy egyéb módszerekkel való illegális gyűjtése és tárolása, ideértve a Fórum oldalait lekérő számítógépek IP-címeinek begyűjtését is.
 • A Carstyling.com üzemeltetője moderátoraira ruházza annak a jogát, hogy azokat a fórumhozzászólásokat, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a moderálási elvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.
 • Felhasználónk hozzászólása elküldésével lemond valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében.
 • A Fórumunkban közzétett szövegek, képek és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai a fórumos hozzászólás elküldését követően - a fórum jellegéből adódó strukturált formában - a Carstyling.com üzemeltetőjére szállnak, újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában az ő engedélyéhez kötött.
 • A Fórumunkban közzétett bármilyen szöveges, képi vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk.
Moderálási alapelvek

Az Carstyling.com összes fóruma moderált. A moderációt oldalunk szerkesztői, és az általuk kijelölt moderátorok végzik. Alapvető feladatuk biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a fórumokon közzétett hozzászólások közül azokat amelyek:

 • akadályozzák a fórumok rendeltetésszerű használatát
 • az üzemeltető rendszerének, vagy bármely felhasználó számító-gépének működését nem kívánt módon befolyásolják,
 • tartalma jogszabályba, vagy etikai szabályba ütközik.

Az oldalra érkező napi nagy számú hozzászólás, valamint a moderátorok viszonylag kis száma miatt minden egyes hozzászólás napi szintű ellenőrzése lehetetlen. Ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk olyan bejegyzésre bukkansz, amely jelen etikai szabályzatot megsérti, vagy más módon akadályozza a kultúrált társalgást, jelezd számunkra az [email protected] címen.

A moderátorok döntéseit ne kérdőjelezd meg! A staff bármely tagját kritizálni, sértegetni tilos! A bomlasztó, destruktív viselkedés az oldalon figyelmeztetést, egy figyelmeztetés után ban-t von maga után.

Az etikailag nem megengedett hozzászólások a következők:

 • Jogsértő hozzászólások
  Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.
 • Bármely regisztrált felhasználó valós személyes adatait tartalmazó hozzászólások
  Kivételt képeznek azon esetek amikor az érintett regisztrált felhasználó saját maga hozta nyilvánosságra ezen adatait.
 • Alpári, agresszív, fenyegető hangnemű hozzászólások
  Elsősorban regisztrált felhasználókat, vagy bármely valós személyt sértő, lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári vagy sértő módon kinyilvánított véleményeket - személyeskedést - tartalmazó hozzászólások. Továbbá: gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú web-oldalakra mutató csatolásokat tartalmazó hozzászólások.
 • A jó ízlést sértő képeket tartalmazó hozzászólások
  Ebbe a csoportba tartoznak többek között a korhatáros "felnőtt" képek is, amelyek szerkesztőségünk jóízlését ugyan nem minden esetben sértik, de figyelembe kell vennünk, hogy oldalunkat 18 éven aluliak is látogatják.
 • Témát technikailag romboló hozzászólások
  Nagyméretű képek, hosszú szövegrészletek bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, vagy akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.
 • Témát tartalmilag romboló hozzászólások
  a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólások, valamint a kommentszám növelésére irányuló, nagy számban létrehozott értelmetlen kommentek.

A nem megengedett hozzászólásokat moderátoraink bármikor, bármelyik fórumból, előzetes figyelmeztetés, vagy egyeztetés nékül törlik. A szabályokat huzamosan megsértő felhasználók figyelmeztetés nélkül korlátozzuk, akut, vagy többszörös esetben regisztrációja törlésére, vagy az oldalról történő végleges kitiltásra számíthat.

Találkozók szervezése, rendezvények fórumai

Minden találkozós fórumhoz, ami hivatalos találkozó, rendezvény, vagy bármilyen autós összejövetel, a fórum megnyitása előtt engedélyt kell kérni a Carstyling szerkesztőségétől! Elérhetőség: [email protected], a címre küldd el a rendezvény rövid bemutatóját, programtervét, és a belépőjegyek árát, ha korábban már szerveztél hasonlót, akkor arról információkat (weboldal, képek stb). Csatold továbbá azt is, hogy milyen együttműködést tudsz felkínálni a Carstyling.com számára. Támogatni kizárólag non profit rendezvényeket áll módunkban, a megszaporodott színvonaltalan szervezések, valamint a tunerek sorozatos félretájékoztatása miatt azonban minden fajta elbírálást szigorúan veszünk. Természetesen van mód belépős rendezvényt hirdetni is, a részletekről szintén a fenti módon, és a fenti címen érdeklődj.

Rendezvényt tilos user autó oldalakon, vagy más témák offolásával a fórumban hírdetni! Ez a fajta hirdetés reklámnak minősül, így a fórum szabályzat értelmében nem engedélyezett. Rendezvények hirdetésére használd az eseménynaptárt, ami teljesen ingyenes. Új programot ezen a linken tudsz felvinni.

Ha fórumunkat felhasználva, a többi látogatót rendezvényre invitálod, vagy találkozót szervezel, mindenképpen olvasd el, és fontold meg az alábbiakat.

 • Amennyiben a találkozó szervezését a fórumot felhasználva kezded meg, a rendezvényért, a szervezettségéért, valamint az időtartama alatt történő eseményekért Te, mint a fórum indítója vagy a felelős.
 • Ha a találkozó nagyobb létszámmal, közterületen történik, írásban előre be kell jelentened a helyi szervnél, egyébként - mint illegális gyülekezést - akár fel is oszlathatják azt, ezzel pedig nem csak saját magad, de autóstársaidat is nemkívánatos kockázatoknak teszed ki. A rendezvények bejelentéséhez felhasználható dokumentumsablont tőlünk is letöltheted: LINK
 • A rendezvények jogi hátterét nem ellenőrizzük, így a megfelelő engedélyek léte, vagy meg nem léte a Te felelősséged.
 • Mindig gondoskodj a megfelelő létszámú szervezőgárdáról. Ha a találkozón előreláthatólag nagyobb létszámban vesznek majd részt, különösen fontos, hogy a szervezők felismerhetők legyenek (pl: kitűző, blanketta), és tisztában legyenek a találkozó menetrendjével, szabályaival, amit a résztvevők megtudhatnak tőlük.
 • Oldalunkat statisztikáink szerint jelenleg naponta közel 20 ezer autós olvassa. Amennyiben hamar elkezded hirdetni, egy kisebb találkozónak induló összejövetel akaratod ellenére is több száz fős rendezvénnyé alakulhat, így nem árt felkészülnöd ennek az eshetőségére is.
 • A carstyling név, mint hivatalos védjegy használata az oldal készítőinek engedélyéhez kötött. Amennyiben használni szeretnéd a találkozóhoz, írj egy e-mailt a rendezvény rövid bemutatásával az [email protected] címre, mielőtt létrehozod a témát
 • A fórum tartalma akár évekre visszamenőleg is bárki számára elérhető, visszavezethető, a hozzászólások alapján pedig bárki könnyen beazonosítható. Ennek tükrében mindig jól gondold meg, mit, hogyan, és milyen formában teszel közzé a rendezvénnyel kapcsolatban.