Ma már semmi sem lehetetlen! Egyre modernebb technológiákkal, egyre durvább, erősebb, vezethetőbb autókat alkotnak a különböző műhelyek és így olyan autók is célkeresztbe kerülhetnek, amikre lehet eddig nem gondoltak páran. Mondjuk a Honda Civic pont nem tartozik ezek közé, mivel alacsony önsúllyal, pörgős motorokkal rendelkeznek, így pedig utcára és versenypályára is alkalmasak lehetnek. Sokszor láttunk erős gépeket time attack versenyeken és gyorsulási futamokon is. Utóbbin viszont egy dolog miatt nem kedvelik, az pedig a hajtás. Első kerekes autón rendesen aszfaltra vinni az erőt, nem a leghálásabb feladat, főleg ha a komolyabb osztályok indulóira gondolunk. 
 
A Renegade Racing emberei viszont úgy döntöttek, áthidalják ezt a problémát. Beodbtak egy V8-as motort a Civic orrába és átalakították hátsó kerekesre a kocsit! Tipikus amerikai megoldás, nem igaz? hahota
 
A Renegade Civic esetében az volt a cél, hogy a december 9-11 között tartott Performance Industry Show-ra elkészüljön és ott kiállíthassák. A határidőhöz közeledve voltak nehézségek, de végül a kocsit ki tudták vinni és teljesen működőképes állapotban állt a standon. 
A géptető alatt egy 7 literes LS V8 figyel, LSX GMPP hengerfejekkel, kettő darab Precision 76/78 mm-es turbókkal, nitróval, ami kettő darab karbon tartályból kapja a naftát. A megállásról Wilwood fékek gondoskodnak elöl-hátul, a futóműnél pedig Chevrolet Corvette alkatrészeket használtak fel. H  elrendezésű váltóval lehet pakolgatni a fokozatokat és így jut el az erő a hátsó kerekekhez. A hajtáslánc többi részét homály fedi, mivel az építők nem akartak mindent elárulni. 
 
A karosszérián Redhorse verseny dekor található, elöl egy karbon splitter került felszerelésre, a Weld Racing versenyfelnik pedig klasszikus módon, elöl keskeny, hátul széles méretben töltik ki a kerékjáratokat és rajtuk slick gumik feszülnek. 
Az autó teljesítménye 2000 lóerő, amivel 6 másodperc alatt lehet letudni a negyed mérföldes távot, úgyhogy várható, hogy a Hoonigan is meghívja magához és összemérik valamelyik fenevaddal a kis Civic-et. 
 
Ez már nem az a Civic, amit kinevetnél a rajtnál.... Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Carbuzz