Először próbáltam valami értelmes felvezetőt írni, de aztán feladtam a harcot, mert egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy egy több mint 200.000 eurós autót, kinek jutna eszébe "tuningolni"?
Aztán rájöttem, hogy egy olyan világban, ahol Ferrarikat, Maseretikat, Bugattit, McLarent építenek, ott egy Rolls-Royce-nak is jut hely. Ez az autó viszont még az elit körből is kilóg! 
 
Az autó az Overdose nevet kapta és mindössze 3(!) darab készül belőle! itt már mindjárt ugrottunk újabb pár szintet. Az autót a Spofec építi át, itt pedig érdemes megemlíteni, hogy a cég neve a Spirit Of Ecstasy rövidítése és a karbon elemek tervezésében Vittorio Strosek is közreműködött. A különleges elemek egyenesen az F1 világából érkeztek úgyhogy nagyon könnyűek, de közben masszívak is. Az autóra szélesebb első és hátsó sárvédők kerültek felszerelésre és így hátul a teljes szélesség 208 cm. A kerékjáratokba már nem okoz gondot kellően széles felniket felcsavarozni, úgyhogy elöl 9,5x22, hátul pedig 10,5x22-es kovácsolt, SP2 felniket csavaroztak fel, 265/35 és 295/30 méretű gumikkal.  
 
A teljesen fekete autóra plusz légbeömlőket kapott elöl, hogy jobb legyen a fék hűtése, valamint karbon hűtőrács, fekete a jellegzetes orrdísz és egy alig észrevehető karbon toldat is helyet kapott. A Spofec Performance Upgrade csomag is része a tuningnak, ami képes a motor vezérlésébe, az üzemanyagellátásba, a töltőnyomásba és a gyújtásba is beleszólni, attól függően, hogy a sofőr mennyire nyomja a gázt. Bár egy ilyen autó esetében nem feltétlenül jellemző a lámpától-lámpáig való rugdosás, azért a 6.6 literes, dupla turbós V12-vel nem fogunk szégyenkezni. 717 lóerő és 986 Nm nyomaték áll rendelkezésre, ez utóbbi már 1800-as fordulattól, a 0-100 pedig 4,2 másodperc alatt meg is van. A végsebesség elektronikusan van leszabályozva 250 km/h-nál. Ha ez nem lenne elég, akkor a Spofec egy különleges levegős futóművet is kínál, ami 40 mm-rel engedi lejjebb az autót gombnyomásra, viszont 140 km/h felett, automatikusan megemeli magát, biztonsági okokból. 
 
A vételárról nem esik szó és erre a kérdésre a Spofec csak annyit válaszol: "Minden attól függ, hogy mik a megrendelő igényei. Nincs meghatározott ár, minden a vevő fantáziáján múlik.
 
Ebből egyértelműen kideról, hogy mocskosszemétállat módon gazdagnak kell lenni, hogy megengedhessünk magunknak egyet, a háromból! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. június 08.)

Forrás: GT Spirit