Widebody Ferrari, két darab turbóval és óriási hátsó szárnnyal? Pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt egy ilyen "szentségtörés", manapság pedig futószalagon érkeznek a hasonló építések. A Button Built már tavaly is készített egy meghökkentő Ferrarit, idán pedig mindjárt kettővel érkezett, bár voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, nem fognak elkészülni az autók. Végül aztán mégis sikerült összerakni az autókat. 

A Button Built-féle F355 egy olyan autó, ami kicsapja a biztosítékot a Ferrari rajongóknál. A szélesítések a Super GT versenyautókra emlékeztet. A komplett szettet saját kézzel készítették a csapat tagjai, amit nyomon lehetett követni az Instagram oldalukon. Új sárvédők, hatalmas légbeömlők, masszív küszöbök, egy óriási első koptató, hátul pedig a méretes hátsó szárny és hasonlóan nagy diffúzor zárja a sort. Természetesen ezeken kívül is rengeteg olyan apróság van, amit nem veszünk észre először. 

A motort például egy szellőzőkkel ellátott plexi(?) alatt leshetjük meg. Így pedig láthatjuk, hogy a 3,5 literes V8 kapott két darab Xona XR5455 turbót. Ezen felül ott van a CSF intercooler vagy a Tial wastegate is. A programozás után pedig több mint 600 lóerőt sikerült elérni ezzel a szettel, ami kb. 220 lóerővel több mint a gyári érték. 

A futómű is átalakult természetesen! Levegős rendszer került beszerelésre, Accuair E-level vezérlő, Endo-CVT tartály és univerzális gátlókból áll a szett. Ennek köszönhetően pedig tökéletesen rá lehet engedni a bódét az ultraszéles, többrészes, egyedi Rotiform felnikre. A karosszériaát az Impressive Wraps tette még különlegesebbé. A kicsit "kopott", korhű fóliázás Azzuro la Plata kék, amit a 275 GTB Le Mans versenyautón lehetett először látni, itt pedig még kapott eg fehér csíkot is. 

A beltérben 6 pontos csövezés, fix, karbon versenyülések, 6 pontos versenyövek és digitális műszerfal jelentik a főbb változtatásokat. Persze ahogy tovább nézzük az autót, feltűnnek más apróságok is. Ilyenek a karbon visszapillantók, a középen kivezetett kipufogók, az F355 Berlinetta felirat vagy éppen a fényezett féknyergek, amik Ferrari logot is kaptak. 

A Button Built ismét nagyot alkotott! 
 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «