Az idei Tokyo Auto Salon tele volt meglepetésekkel és olyan építésekkel, amik alaposan felforgatták az autós világot rögtön év elején, gondolok itt a Liberty Walk F40-re, amiről ugyan kerültek ki előzetes képek, de a végeredmény láttán amik rendesen megosztották a közösséget. Korábban már leírtam, hogy megvárom a teljes bemutatót valamelyik oldalon még, mert nem biztos, hogy valóban belemártották a flexet egy ikonikus modellbe, de erről majd később.
Na de ha már megosztó gép, akkor vegyük a két AE86-ot, amit a Toyota Gazoo Racing állított ki.
Ikon, pop kultúra, Initial D, anime, drift, touge meg még ki tudja milyen jelző ugrik be először, ha meglátjuk a szögletes, bukólámpás Toyota-t. Azonban az idő eljárt felettük és ugyan még gyári állapotban is el lehet rakni keresztbe, máshol tart technika és más szempontok lettek fontosak, így pedig megtörténhet olyan, hogy mindjárt két ilyen legendás gépet alakítanak át, igen, elektromossá és hidrogén meghajtásúvá.

Zero-Emissziós drift…

Az AE86 BEV Concept egy Corolla Levin modell, aminél az volt a cél, hogy megmaradjon a vezetési élmény és az eredeti autó szellemisége. A Tundra HEV elektromos motorját és a Prius PHEV akkumulátorait építették be.  A karbon motorháztetőt felpattintva egy makulátlan állapotú motorteret találunk, ahol a régi négy hengeres motornak hűlt helye. Mielőtt viszont mindenki kiborulna, az állítható Cusco futómű azért jól mutat. A hátsó üléssort is száműzték, bekerült egy komplett Cusco bukócső és hátul egy elég méretes „fémkoporsót” találunk, amiben az akksik foglalnak helyet és úgy helyezték el, hogy a súlyelosztás megmaradjon.

A H2 Concept sokkal emészthetőbb a rajongók számára, hiszen ennek a motorterében megmaradt a jól ismert 4AGE motor olyan patika környezetben, hogy még a legkritikusabbak sem találnának semmit. A hátsó ajtó felnyitva tárul elénk egy karbon panel, plexivel, amiben a Toyota Murai hidrogén tartályai kaptak helyet. A beltérben versenyautós élmény fogad a csupasz fémfelületekkel, bukócsővel, Bride ülésekkel (Carbon Neutral hímzéssel), Cusco övekkel (amik újrahasznosított anyagból készültek). Utóbbi két termék az elektromos változatban is megtalálható és még abban is hasonló a két autó, hogy a jellegzetes „panda” külsőt kapták, illetve Watanabe felniket. Ami még talán érdekes lehet, hogy mindkét autó manuális váltóval van szerelve és igen, még az elektromos is valódi kézi váltot kapott!

A hithű rajongók nem biztos, hogy értékelik ezt a fajta műveletet, de haladni kell a korral, vagy nézhetjük úgy, hogy ilyet is lehet és ha egyszer ezeket az öreg klasszikusokat kitiltják, akkor van opció, hogy tovább élvezzük a használatukat.