Talán nem túlzás, ha azt mondom, a modernkori Scirocco, hasonlóan sikeres mint az elődje. Igaz, a kultautótól még messze van, de népszerű a fiatalok körében és erre egyszerű a magyarázat. Dögös a megjelenése, lapos és már gyári állapotában is remekül vezethető. Persze ez nem mindenkinek elég. Ilyen Benjamin is, aki eredetileg nem nézegette ezeket a típusokat, de kipróbálta és leragadt. 
 
Ben Iránból költözött Finnországba és először egy sima 1,4-es Scirocco-t vett magának DSG váltóval, amivel nem is volt semmi baj, de aztán meglátott egy R változatot és a 2 literes, 260 lóerős motor, valamint a manuális váltó megfertőzte, úgyhogy 2020 januárjában sikerült is megvenni az autót és kezdődhetett az átalakítás, aminél a legfontosabb szempont az volt, hogy alacsony legyen a már alapból sem túl magas gépjármű. 
 
Egyértelmű, hogy levegős rendszer beépítése volt a terv, de azért Finnországban sem mennek könnyen a dolgok, úgyhogy házilag stupekolt szett szóba sem jöhetett. Bilstein Performance gátlók és AccuAir E-level vezérlő engedi a karosszériát talajközeli állapotba. Ha pedig a karosszériáról esett szó, akkor meg kell említeni, hogy a 2015 utáni modell fényszóróit és a komplett hátsó részét pakolták az autóra, hogy aztán az Audi RS6 gyári színkódját, a Mocha Latte színt küldjék fel a kocsira. Ezután jöhetett a felni! 
Watercooled Industries JB1 gurigákra esett a választás, amiknek a mérete, körben, 11x19 és 235/30-as gumikat húztak rájuk. 
 
Manapság egyre több autón láthatunk karbon elemeket és Benjamin is meg akarta bolondítani a kocsit, viszont nem a szokványos mintát találjuk a kocsin, hanem úgynevezett kovácsolt karbont, amiből jutott a diffúzorra, a tükrök házára, a hűtőrácsra, a kilincsekre és még az utastérbe is a középkonzolra valamint a multimédia rendszer köré. Az ilyen apróságoktól lesz igazán különleges egy autó, úgyhogy akinek ilyen jó érzéke van hozzá, annak a következő autója sem lehet visszafogottabb, ugyanakkor nem kell azt hinnünk, hogy máris eladó a VW, mivel Benjamin már csinálgatja a másik áldozatot, ami egy Audi S5 B8! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok, ahol Benjamin Instagram oldalára is eljuthattok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. április 22.)

Forrás: Lowdaily