Durva hétvégén vagyunk túl. Az idei TRF elég jól sikerült, és a tavalyi után, úgy érezzük, sikerült szintet lépni?
Miben nyilvánul ez meg?

Az elsőhöz képest lényegesen nagyobb volt az érdeklődés, legyen szó a beltéri, vagy a szabadtéri kiállítási területről. Látogatók tekintetében is érezhető volt a változás, annak ellenére, hogy vasárnap elég rossz volt sz időjárás. Az alap tematika megmaradt, vagyis próbáltunk oldtimer és tuning autókat párba állítani, ami szinte egyedülálló dolog a hazai kiállítások között, hiszen nem jellemző, hogy a két tábor, természetese körülmények között, egyszerre van jelen rendezvényeken.

Persze idén is a tuningautók voltak többségben, és így kicsit nehezebb volt igazán ütős párokat összehozni, viszont a versenyautós részleg jól sikerült, és bízunk benne, hogy legközelebb még több versenyautót sikerül majd meginvitálni a Vasúttörténeti Park Orient és West csarnokába! Idén motorok tekintetében sem volt szégyenkezni való, hiszen egy egész különleges gyűjtemény, egy részét hozta el hozzánk az egyik kiállítónk, és az állapot mellett a minimális (1 km) futásteljesítmény ejtette ámulatba a látogatókat. (Reméljük AMTS-en láthatjátok a teljes gyűjteményt is!) Hazánk top kategóriás építői is képviselték magukat úgy, mint Bara Laci és Nyikora Laci, akikkel egy élő interjút is feltöltöttünk az oldalra.

A szabadtéri találkozó/kiállításra inkább szombaton volt nagy az érdeklődés, ami azért is érthető, mert a ritkább oldtimereket, vagy éppen épített autókat sokan nem akarták esős időben elővenni. A forgószínpad környékén elég nagy volt forgalom, amikor a szépségverseny zajlott. Miközben a zsűri átnézte az adott autót, a tulaj elmondott pár érdekes részletet a járműről, ezzel teljesebb képet szolgáltatva a nézők, és persze a zsűri számára is.

Természetesen a kisebbek számára is készültünk programokkal, így például a Gálffy Tuning rajzversenye mellett különleges Hot Wheels kisautókat is be lehetett szerezni. (Mondjuk utóbbira a nagyobbak is lelkesen készültek.) Aki pedig az autóhifire gerjedt, annak a Patricar autóhifi és kipufogó hangnyomásmérés versenye, garantáltan kielégített minden vágyát. Délután a díjátadó zárta az első napot.

Amiről viszont kevesen tudnak, az egy új kezdeményezés volt, amire a kiállítókat vártuk. Tartottunk egy VIP afterparty-t a forgószínpad mellett záróra után, DJ-vel, koktélokkal, hamburgerekkel és egyéb italokkal, hogy kicsit jobban megismerhessük egymást, és ne csak a regisztrációs felületen váltsunk pár szót egymással. Mivel ez az első ilyen próbálkozás volt, ezért kicsit kevesebben maradtak, de még így is jó volt látni, ahogy mindenki lazán beszélget a másikkal. Sőt! Ugyan 8 óra után ki kellett üríteni a területet, de Bara Laciék annyira jól érezték magukat, hogy majdnem bezárták őket a Parkba.

Vasárnap, a már említett időjárás miatt, kicsit nehezebben mentek le a programok, de sikerült mindent levezényelni problémamentesen, és lehetett készülni a nagy díjátadóra, amit a vasúti kocsiszínpadon tartottunk, pont úgy, mint tavaly. A szépségverseny főtámogatója idén a minőségi autóápolási termékeiről ismert ADBL volt, így a serlegek mellett a márka gazdag ajándékcsomagjait vehették át a tunerek. Mellettük pedig a Maróti Könyvkiadó is könyvcsomagokkal kedveskedett a díjazottaknak.

Összességében remek hétvégén vagyunk túl, és ezúton köszönjük minden kiállítónknak, támogatónknak, és természetesen a látogatóknak a részvételt, valamint mindenkinek, aki bármiben is segített abban, hogy ezt a rendezvényt tető alá hozhassuk!

A képek folyamatosan érkeznek galériánkba, érdemes később is visszanézni!