Véget ért hazánk legnagyobb mezőnyét összefogó drift bajnoksága, a Drifted.hu 2015-ös sorozata. A múlt hétvégi Végső Összecsapáson új autóval rajthoz álló Zángó Zoltán diadalmaskodott, ezzel megnyerve az idei bajnokságot.

A tököli fordulót megelőzően a Bélkő-hegyen mutathatta meg a hazai drift szakág krémje, hogy mire is képes. Sajnos a hegy több pilótával is kifogott, egymás után törték ripityára autóikat a versenyzők, így a záró fordulóra többük rajthoz állása is veszélybe került. Kevesebb, mint három hetük volt a csapatoknak, hogy versenyképessé tegyék autóikat.

Szombaton a drift arénában az edzések illetve a kvalifikációk zajlottak. A pálya vonalvezetése megegyezett a legutóbbi King Of Europe tököli futamára rajzolt ívekkel, amin kellően gyorsan és látványosan lehetett autózni. E hétvégén tiszteletét tette a tavalyi bajnok, Szántó Niki is, aki elektromos probléma miatt nem tudott rajthoz állni a délutáni kvalifikációkra. Niki idén csak a Lóerők Éjszakáján volt a nevezettek között, több tengerentúli verseny miatt nem tudott a hazai versenysorozatra koncentrálni.

A vasárnapra előre jelzett nagy mennyiségű esőből végül nem lett semmi, így tökéletes szezonzárót láthatott a bajnokavatásra készülő nagyérdemű.  Semipro kategóriában a bajnokságot torony magasan vezető Vígh Csaba nem bírt a Mercedes-es Bauer Bencével az elődöntőben, így Vígh a bronzért folyó tsuisokat ifj. Molnár Andrással kellett megvívnia. Ezt az akadály sikerrel vette, és a dobogó harmadik fokán ünnepelhette bajnoki elsőségét. A döntőben pedig Bauer mellett az E36-t terelgető Kovács Róbert került, ahol végül a BMW-s pilóta szerezte meg az első helyet a szezonzárón.

A Pro kategória mezőnyében láthattuk a legkomolyabb tsuisokat, nem kímélték egymást és technikát se a srácok. Zángó Zoli úgy, ahogy az egész szezonban, megállíthatatlan volt. A Bélkő-hegy áldozatául vált E36-ost gyorsban lecserélte a Zángó Team egy E46-os bódéra, amibe szintén egy kompresszoros V8-as került. A frissen épült technika ugyanúgy, vagy még jobban működött, mint az előző, ennek eredménye lett a dobogó felső foka illetve a bajnoki cím. A döntő veszteseként léphetett fel a dobogó második fokára Korin Gábor, alias Csümi. A bronzmeccset a Markom Racing Team pilótája, a Nissant terelgető Nyitrai Attila nyerte meg, ezzel leszorítva a dobogóról Szili Krisztiánt.

Ezzel zárult az idei Drifted.hu bajnoksága, de az igazi drift fanok még szoríthatnak a King Of Europe sorozatban versenyző Kerényi Ádámért, hogy jelenleg az összesített negyedik helyről megvédhesse a bajnoki címét. Viszont még Ádámnál is kedvezőbb pozícióban várja a szezonzáró Slovakiaringes versenyhétvégét Szilveszter György, aki a harmadik helyet foglalja el bajnoki sorrendben.