Befektetési céllal autókat gyűjteni nem tűnik a legjobb és legkézenfekvőbb döntésnek. Gyakorlatilag amint kigurulunk a szalonból az újonnan vásárolt járművünkkel már el is kezdett veszíteni az értékéből. Azonban vannak járművek amelyeket egy kisebb vagyonért lehet eladni aukciókon, főleg ha egy történelmileg jelentős vagy egyéni tulajdonságokkal rendelkező modellről van szó. Egy dolog azonban biztos, ez a hobbi komoly anyagi javakat igényel, így nem csoda, hogy a lélegzetelállító kollekciók tulajdonosai nagyon gazdag emberek. Dan Bilzerian az autókért való rajongás egy tökéletes példája, hiszen a motorizáció számos gyönyörű modellével rendelkezik.

Dan Bilzerian egy meglehetősen sok oldalú személy: egykori haditengerészeti kommandós kiképző tiszt, színész, internetes szereplő, híresség. Azonban vagyona nagy részét úgy szerezte, hogy nagy tétben pókerezett. Állítása szerint egy alkalommal 10 millió dollárt (3,066,622,787 Forint) nyert. Ha igaz, ha nem, teljesen érthető, ha valaki úgy érzi, hogy kipróbálja ezt a népszerű kártyajátékot a legjobb weboldalak egyikén, amilyen például az Unibet is. Egy gyors pillantás a lenyűgöző gyűjteményére elegendő okkal szolgálhat. Szerencsére nagyon is jelen van a közösségi média világában, így bepillantást nyerhetünk néhány modelljébe. A sok közül mindössze háromra fogunk most koncentrálni, azonban a gyűjteményének minden egyes darabja figyelemre méltó.


Lamborghini Aventador

Bar nem a kollekciója legdrágább darabja, egy Lamborghinit birtokolni mindig egy fajta beavatási rítus bármelyik tehetős személy részére. Egy kárba veszett lehetőség, ha nincs belőle egy a garázsban.  Ez a szóban forgó darab körülbelül 400.000 dollárt (122,520,149 Forint) ér. Ennek a modellnek a gyártását kezdetben 4000 darabra akarták korlátozni, azonban 2016-ban elérte az 5000 darabos mérföldkövet. Ez a szuper autó tökéletes arra, hogy a városban tegyünk egy pár kört egy hölgy társaságában.

Ferrari 812 Superfast

Bármelyik valamire való gyűjtőnek szüksége van arra, hogy legyen egy Ferrari a gyűjteményében. Dan válasza erre egy Ferrari 812 Superfast. Az F12es modellhez köthető, azonban 60 extra lóerővel felszerelve, összesen 789-el rendelkezik, a 812 a valaha gyártott legerősebb Ferrari. Az F140 12 hengeres motorjának egy nagyobbított verziójával szerelték fel, aminek köszönhetően 340 km/h a végsebessége, és ezen felül 2.9 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Ilyen felszereltséggel nem csoda, hogy mindenkire mély benyomást tesz, még akkor is, ha valaki nem tartozik az autók szerelmesei közé.


AC Shelby Cobra 1965

Az AC Cobra, vagy ahogy sokan hívjak Shelby Cobra, egy Brit-Amerikai sport autó. Kisebb szünetekkel ezt a sorozatot 1962 óta gyártják. Közülük néhány nagyon ritka es ennek köszönhetően rendkívül drága. Csupán egy darab eredeti 1966-os Shelby Cobra 427 Super Snake létezik és ez 5.1 millió dollárért (1,560,636,900 Forint) kelt el.  Ennek az ikonikus autónak a Bilzerian által birtokolt verziója körülbelül 2 millió dollárt ér (611,915,070 Forint), így nem csoda hogy gyűjteményének kiemelt tagja. Minden gyűjtő nagy örömére szolgálna, ha kiállíthatná ezt a darabot, azonban Bilzerian sajátját számos alkalommal vezette a versenypályán is.

Bárki, aki az autók megszállottja, több mint boldog lenne, ha ezek közül a csodálatos járművek közül akár egyet is kipróbálhatna, arról mar nem is beszélve, ha egy ilyen kollekció közül kellene választania autókázáshoz. Az említett modelleken kívül rengeteg értékes es lenyűgöző jármű van Dan Bilzerian gyűjteményében, amik között szerepel számos terepjáró is.