Csak a kerekek hiányoznak a tökéletes tavaszi kezdethez? Ez bizony nem egyszerű kérdés, hiszen rengeteg különböző felni és abroncs vár Rád a piacon. A kerekeknek pedig nem csak az autó megjelenéséhez kell passzolniuk, hanem az összes jogi és biztonsági követelménynek is meg kell felelniük.

Mint ismeretes, nem csak egyetlen lehetőség létezik egy autóhoz. De mi a legjobb megoldás?

ALCAR 3D konfigurátor

Mindössze 3 lépésben az új álomfelnikhez:
Add meg az autó márkáját és tpusát, válaszd ki a kerekeket, keresd meg a megfelelő kereskedőt, és hajrá!

Kezdj bele itt!

A kerék színe

Legyen fényes vagy matt, egy- vagy többszínű, csíkos, pontozott, vagy exkluzív kerámiabevonatú - mint pl. AEZ Steam.forged - a lehetőségek tárháza végtelennek tűnik! Ennek eredményeképpen komoly kérdés, hogy melyik az a könnyűfém keréktárcsa, ami a legmegfelelőbb az autóra.

A fekete felnik biztosan jobban kihozzák egy autó színét. A tűzpiros, vagy fényes sárga kasztni egy fegyverszürke felnivel kombinálva lenyűgöző és csak úgy vonzza a tekinteteket.

A legtrendibb választás jelenleg a fegyverszürke, vagy a matt grafit bevonat, mely árnyalatok a felnik kialakítását, valamint a kontúrvonalait erősítik, remek kontrasztot adva az autós színvariációk széles skálájának.

SZAKÉRTŐI TANÁCS: Azok az autótulajdonosok, akik nyáron inkább a csillogást szeretik a vason, jobban fognak örülni a polír, vagy magasfényű keréktárcsáknak. Ezek garantáltan megadják a szükséges pluszt az autó megjelenéséhez.

További információért kövesd az Alcar blogját!

Kerékméret

A könnyűfém felnik jelenleg 13-30 hüvelykes méretben kaphatók, mely a keréktárcsa átmérőjét és ezáltal a gumiabroncs belső átmérőjét jelölik. 1 hüvelyk = 25,4 mm.

A nagyobb felni a vizuális élvezetek mérőegysége is. Száraz úton, a szélesebb gumiabroncsokkal rendelkező, nagyobb felnik javítják az autó úttartását, így sportosabb vezetési élményt is biztosítanak.
 
MEGJEGYZÉS: Nem minden felni passzol. Mielőtt új kereket vásárolnál, javasoljuk, hogy vess egy pillantást a VTA (Járműtípus-jóváhagyás), az ECE tanúsítványokra, vagy az ALCAR konfigurátorára. Minden autó speciális műszaki követelményekkel bír, melyek meghatározzák a könnyűfém keréktárcsák kiválasztását.

Ha többet szeretnél megtudni a "kerékméret és abroncsméret" témában, kattints ide!


Definíciók

Bar:

A gumiabroncs légnyomását bar egységekben fejezik ki. Minden gumiabroncsnyomás névleges értéke megtalálható a gépkönyvben, de gyakran az üzemanyagtartály ajtajában, vagy a vezetőoldali ajtó falcán. A légnyomásszint mindig az autó súlyától és terhelésétől függ. Ha az autót teljesen megpakolod, a légnyomást ennek megfelelően növelni kell.

ALCAR autó-specifikus felnik:

Az autó-specifikus felnik olyan kerekek, amelyeket kifejezetten egy adott autótípushoz fejlesztettek ki. Ezeknek a kerekeknek a használatakor nincs szükség központosító gyűrűkre sem. A legtöbb esetben a gépjárműbe szerelt eredeti csavarok, vagy anyák, valamint és a gyártó által biztosított felniközepek használhatók. >> Konfigurátor

DOT-szám:

A DOT szám a gumiabroncs oldalfalán található. A nyomtatott kód többek között a gumiabroncs gyártási dátumát jelzi. A 3315-es szám például a 2015. év 33. hetét jelöli.

Offset (rövidítve: ET):

A felni belső felfekvési felülete, valamint a középvonala közötti távolságot határozza meg, az adat pedig millimétert jelöl. Ha a felület beljebb esik, mint a felni középvonala (negatív ET), a kerék szélessége, a felni külső felülete kijebb, pozitív esetben pedig beljebb helyezkedik el a sárvédő íve alatt.

ECE:

Az ECE az Economic Commission for Europe rövidítése, jelölése pedig egy nagy "E" betű, mögötte egy sorszámmal. A szám azt az országot jelöli, amelyben a terméket jóváhagyták, például az "E1" Németországot jelenti. Az ECE jelöléssel ellátott alkatrész garantálja, hogy minden szükséges vizsgálatot és jóváhagyást elvégeztek rajta. Ezért a kerék bármilyen további papírozás nélkül alkalmazható a tanúsítványban szereplő gépjárműveken.

"Púp":

A felni külső és belső pereménél található kitüremkedés, ami megakadályozza, hogy az abroncs lecsússzon a kerékről.

Köpenyváz:

A gumiabroncs szerkezetét jelöli. Többféle, a gumiba beágyazott szövetrétegből áll, melyek erősítik az abroncs szerkezetét. A TPI érték a szövetváz sűrűségét mutatja.

Osztókör:

Az oszókör felnilyukak számát, valamint távolságát jelöli. A lyukak száma a kerékcsavarok, vagy anyák számát jelöli, amelyek a felni rögzítéséhez szükségesek. Például az 5x112, egy 5 csavaros felnit jelöl, melyen a lyukak 112 mm-es átmérőjű körön helyezkednek el.

Kerékagy:

Az kerékagy a tengelyvégeken helyezkedik el. Az agy a kerék, a kerékcsapágy, a fék, valamint a tengelyek közötti kapcsolatért felelős.

Feliközép:

A kerék központi szerelőnyílását fedi. A védelmi szempontok mellett dekoratív elemként szolgál, legtöbbször a gyártó, vagy az autó márkájának logója szerepel rajta.

Alacsony profilú abroncsok:

A gumiabroncs magassága, valamint szélessége arányát tekitve 80% alatti gumikat alacsony profilú (vagy "peres") gumiabroncsoknak nevezik.

A gumiabroncs mérete:

A gumiabroncs mérete a gumiabroncs szélességétől és magasságától, valamint a felniátmérőtől függ. Az autódra passzoló gumiabroncs méretét a típusbizonyítvány, a gépjármű-nyilvántartási igazolás vagy a kerékgyártó tanúsítványa tartalmazza. A méret a levegővel töltött gumiabroncsokra vonatkozik. Ha a méret például "245/40 R20", akkor a szélesség 245 mm, a magasság a szélessége 40%-a és a belső átmérő pedig 20 hüvelyk.

TPMS:

2014 novembere óta a TPMS, vagy pontosabban az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerek kötelezőek minden új személygépkocsiban, hogy menet közben is ellenőrizzék a keréknyomást. A rendszer figyelmezteti a vezetőket a lehetséges gumiabroncsnyomás-problémákra, ami növeli a vezetési biztonságot és segít elkerülni a baleseteket. A TPMS üzemanyag-megtakarítás szempontjából is hasznos eszköz.

Kétfajta TPMS létezik, a közvetett és a közvetlen rendszer. Míg a közvetett rendszer a meglévő ESP / ABS érzékelőket használja, a közvetlen TPMS-nek további nyomásérzékelői vannak a kerekekben, melyek még pontosabb méréseket tesz lehetővé.

Kerékösszetartás:

Az összetartás a bal és a jobb kerék egymáshoz mért elhelyezkedését jelöli, amelyek nem nem teljesen párhuzamosak a haladási iránnyal. A rosszul beállított összetartás gyakran okozhat egyenlőtlen abroncskopást, valamint instabil kanyarvételeket.

SR3:

A kiváló minőségű és innovatív ALCAR SR3 festék garantálja a kerék tökéletes védelmét a télen is. Biztosítja, hogy a kerekek még a hó, az eső és a fagy nónapjai után is remekül mutassanak. Annak ellenére, hogy az alumínium klasszikus értelemben nem korrodálódik, mint például a vas, vagy az acél, az oxidációs folyamatok viszonylag gyorsan eredményeznek nem túl vonzó, szürke elszíneződést a felniken.

Az ALCAR SR3 festék éppen ezért erősíti a kerekek "természetes védekezését" az út sójával, az időjárással és más olyan hatásokkal szemben, amelyek károsíthatják a felniket.

A rövidítés jelentése Salt Resistant, azaz "Sóálló", a szám pedig a háromrétegű bevonatra utal - primer bevonat, festék bevonat, fedőbevonat. A primer mindig egy ultrakemény, fekete vagy világosszürke, elektrosztatikusan felvitt porfesték, melyet 210°C-on 45 percig "sütnek" rá a felnikre. Tényleges "festékhordozóként" modern, nedves bevonatot alkalmaznak, ami további 40 perces szárítást igényel 180°C-on. Végső szigetelésként és a környezeti hatások elleni első védelmi vonalként pedig minderre egy áttetsző átlátszó lakkréteg kerül fel.

Modellkód:

A modellkódot csak Németországban alkalmazzák, mely meghatározza a jármű gyártóját és típusát. Az első négy számjegy a gyártót jelöli, a következő számjegyek pedig a modellt. A modellkódot az regisztrációs igazolás tartalmazza.

Más országokban nemzeti kódokat, vagy járműnyilvántartási számokat használnak, amelyek pontosan egy járműhöz rendelnek hozzá, megkönnyítve a megfelelő kerekek és gumiabroncsok beállítását a konfigurátorokban.

TÜV:

A TÜV (vagy angolul: Technical Inspection Association) a GS (német: Geprüfte Sicherheit) kifejezés megfelelője és a "tesztelt biztonság" védjegye. Az egyesület rendszeres biztonsági ellenőrzéseket végez, egy alkatrész pedig csak akkor kaphatja meg az úgynevezett "TÜV jelzést", ha minden tesztet teljesít. A TÜV a kerekeket még a sorozatgyártás előtt teszteli (szilárdsági vizsgálat), mielőtt kiadná a járművekhez szükséges tanúsítványokat.

Peremmag:

A mag a gumi oldalfalának alsó végén fut végig, rögzítve az abroncsot a felnihez. A peremmag drót, vagy aramid szálakat tartalmaz.

Springmyride tippek és trükkök

Használj egyszerűen teniszlabdát a garázsodban és semmiféle parkolószenzorra, vagy plusz érzékelőre nem lesz szükséged. Egyszerűen rögzítsd a labdát egy kötélre, majd parkolj be a garázsba a faltól számodra megfelelő távolságban - ezt az első alkalommal egy barátod segítségével könnyedén meg tudod oldani. Ha megvagy, függeszd fel a labdát a mennyezetre úgy, hogy hozzáérjen a szélvédődhöz.

Ezek után, amint a labda megérinti a szélvédőd beparkolásakor, az autód már a megfelelő pozícióban lesz.

Nagytakarítasz? Használd a #springmyride hashtaget a közösségi médiában! Ha egy kicsit értesz angolul, akkor itt rögtön nyerhetsz egy garnitúra alufelnit is a még boldogabb tavaszi indításhoz: https://www.spring-my-ride.com