Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Opel hazánkban is széles termékpalettát kínál sok éve a piacon, de a magyarországi eladásokra jellemző, hogy a „fapadosabb”, gyengébben felszerelt típusokat keresik leginkább a vevők. Így csak elvétve látni a ma már megszokott központi zárnál és ablakemelőnél több extrát egy-egy Opelben. Aki mégis szívesen bővítené autója extráinak sorát, annak jó lehetőség kínál az utólagosan beépíthető fedélzeti számítógép (board computer, BC), mely több funkcióval rendelkezik, mint a drága gyári eszközök, mégis jóval olcsóbb azoknál.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ez az utólagos BC sok információt ad az autó állapotáról, menettulajdonságairól, menetadatokról. A funkciók között megtalálható különböző jellemzők digitális mérése és kijelzése (tankszint, vízhőmérséklet, olajnyomás, töltés), a menetadatok megjelenítése (sebesség, fordulatszám, megtett út, „trip” km számláló, időmérő, átlagsebesség), és a fogyasztással kapcsolatos adatok mérése (pillanatnyi, átlag, megtehető km). Ezen kívül sok egyéb szolgáltatással is rendelkezik, mint például saját üdvözlőképernyő, programozható váltásjelző LED, gyorsulásmérések (0-100 km/h, 200m, 400m), és a menetadatok lekérése számítógépre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A computer kezelése nagyon egyszerű, a készletben kapott, gyári BC gombos ablaktörlő kapcsoló végén elhelyezkedő két gombbal lépkedhetünk a menüben, és érhetjük el a különböző funkciókat. Így a vezetést sem zavarja, a használata biztonságos. A műszer érdekessége, hogy kijelzésre a gyári DID (Double Information Display = dátum/óra) ill. TID (Triple Information Display = idő/dátum/hőmérséklet) kijelzőket használja, így maga a komputer nem képez külön külső egységet az autóban. Természetesen a menüben megtalálható az eredeti kijelző dátum és rádió RDS kijelzése is. Mindemellett a 8 és a 10 karakteres TID kijelzőket is hibátlanul kezeli.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A BC beszerelése akár otthon is megoldható, a mellékelt beépítési útmutató alapján, mely típusonként fényképekkel illusztrálva, részletesen mutatja be a beszerelési folyamatot. Minimális hozzáértéssel és pár szerszámmal 1,5-2 óra alatt beépíthető az autóba. Aki ezt nem vállalja be, annak hivatalos beszerelő műhelyek segítenek a probléma leküzdésében. A computert beszerelés után az autóhoz kell kalibrálni, melynek menetét a kezelési könyv részletezve vázolja elénk. Így elég pontos mérési adatokat tud szolgáltatni a gyári komputerek „univerzális” beállításaival szemben.

Kompatibilitás: egyelőre csak a benzines motorokhoz illeszthető, az aktuális típuslista szerint: Astra F,G, Corsa B,C, Tigra A, Omega B, Vectra B, Zafira A, Agila, Sintra, Frontera B

Beszerelési probléma vagy hiba esetén internetes technikai support áll rendelkezésre.

A computerre 3 év cseregarancia vonatkozik, az ára 34000Ft + ÁFA (bruttó 40.800 Ft). Megrendelni pedig akár azonnal meg tudod, a carstyling.com webáruházából is!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Utólagos Board Computer Opelekhez

Hirdető: Carstyling.hu

40.800 Ft