A közelgő rendezvény szombati napján szervezőként is csatlakozunk a Down-szindróma világnapi eseményekhez, hiszen Down-szindrómával élő gyermekeket és apukájukat látja vendégül az UNIX-AMTS 2024.

Száraz Ferenc (DRY) ott volt az AMTS születésekor, hiszen 18 éve állandó hangja és műsorvezetője a kiállításnak. Azt már kevesebben tudják, hogy egy boldog Down-szindrómás kisfiú édesapja. Így kerültünk mi is kapcsolatba a már több mint 30 éves Down Alapítvánnyal.

Feri és felesége önkéntes családsegítők, Down Dadák, így számunkra sem volt kérdés, hogy az UNIX-AMTS színeiben is csatlakozzunk világnapi eseményekhez.

Március 23-án (szombaton) 17:00 órakor az UNIX Nagyszínpadon, a "G" pavilonban együtt köszönthetünk édesapákat Down-szindrómás gyermekeikkel, akik az AMTS meghívására érkeznek a rendezvényre.

Összekapcsolódunk (képpel és hanggal) a Down-szindróma világnapi rendezvények egy másik ikonikus helyszínével, a szegedi Pick Arénával.

Talán sokan nem tudják, de az maga az AMTS is Szegeden született meg 2006-ban, ezért is örültünk, hogy a megyeszékhelyen az OTP Bank - Pick Szeged férfi kézilabda csapata várja majd a jelentkezésünket. A szegedi Pick Arénában a gyerekek közül többen abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy játékosokkal vonulhatnak fel majd a pályára be a bemutatáskor.

A mérkőzésen a játékosok is felemás zokniban játszanak, hiszen ez is a Down-szindróma szimbóluma. Itt az AMTS-en és a Pick Arénában ekkor lesz a premierje annak a dalnak, amit Száraz Feri és AI kutató barátja Brillmann Zsolt közösen készített a Down Alapítványnak a világnapra: AIHANGJAI - Az angyalok köztünk járnak

Hallgasd meg velünk Te is közösen március 23-án szombaton, az UNIX Nagyszínpadnál! Hiszünk abban, hogy mi, az AMTS-sel is hozzátehetünk ahhoz, hogy ez az élmény a Down-szindrómával érintett családok számára is feledhetetlen legyen.