Habár a teljes hétvége alatt is nehezen végigjárható méretű kiállítás, a rengeteg program és persze a kötelező klubos bandázás fényében az AMTS önmagában is rendkívül sokszínű rendezvény, idén azoknak is kedveskedünk, akik egy kicsit be is néznének az autótuning színfalai mögé.

A tavalyi évhez hasonlóan, a Totalcar csapatának szervezésében a témához teljes mértékben kapcsolódó előadásokkal készülünk a rendezvény szombat és vasárnap délelőttjére. Természetesen nem száraz, unalmas agytágításokra invitálunk: a témákat úgy állítottuk össze, hogy garantáltan érdekes, értékes egy-egy órákat tölthess reggelente az "A" pavilon nagyszínpadjánál. Az előadások meghallgatásának feltétele látogatóink részére természetesen az aznapi belépőjegy megvásárlása, hiszen a program a rendezvény területén belül zajlik, a kiállítók részére ingyenes.

Rendezvényünk ideje alatt az alábbi előadásokon vehetsz részt:
 

1. Tuning és műszaki vizsga?

Idópont: március 25. szombat, 10:00-11:00 (utána további kb. fél óra a hallgatóság kérdéseire) 
Helyszín: "A" pavilon Nagyszínpad

A hazai tunereket foglalkoztató egyik legaktuálisabb téma: hogyan lehet "legális" egy tuning autó, mi az, ami engedélyköteles és mi nem? Hogyan kerülhetnek az átalakításaid bejegyzésre a forgalmi engedélybe? Moderált kerekasztal-beszélgetés az autótuning lehetőségeiről Magyarországon, meghívott szakértők segítségével. Tedd fel Te is a kérdésed, itt mindenre választ kapsz!

Előadóink: Mikulás Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakértője, illetve Budapest Főváros kormányhivatalának Mozaik utcai vizsgaállomásán dolgozó szakértő, Siska Zoltán. Mindent tudnak az egyedi átalakítások engedélyeztetésének menetéről, tanácsokat adnak a felkészüléshez, a dokumentumok értelmezéséhez, hogy aki legálisan szeretne tuningolni, annak ez a lehető leggyorsabban, a lehető legkevesebb bosszúság mellett sikerüljön. Konkrét példákat hoznak a sikeres és sikertelen engedélyeztetésre, hiszen ismerik és értik ezt a világot. Mindketten segítőkész, megoldásokban és nem akadályokban gondolkodó szakértők.
 

2. Hogyan készül a tuning motor?

Időpont: március 26. vasárnap, 10:30-11:30
Helyszín: "A" pavilon Nagyszínpad

A két elóadót talán senkinek sem kell bemutatni: a gépjárműgyártás egyik igazi magyar ikonja, Dr. Hanula Barna a nemzetközi hírű motorépítővel, Havassy Péterrel együtt áll színpadra, egy valóban élményszámba illő előadás keretei között!

Ismerd meg a két legnagyobb hazai motor tuning- és motorfejlesztés-szakértő pályáját, a korai, közös versenyzői és versenyautó-építő időszaktól addig, miként lett mostanra Dr. Hanula Barna a Győri egyetem dékánja, Havassy pedig elismert motorépítő, saját fejlesztőgárdával és műhellyel. Az előadás a motor teljesítménynövelésének alapjait feszegeti, valamint választ kaphatsz olyan fontos kérdésekre, mint például:

  • Ha jelentősen meg lehet növelni egy autó motorjának erejét, akkor miért nem eleve így gyártják?
  • Hogyan rontják el a legtöbben a motortuningot?
  • Hogyan hat a motor élettartamára a teljesítménynövelés?
  • Hogyan készül a 180 lóerős, ezerhatos Zsiguli-motor? 


Körítésként mindezt rengeteg érdekes, autós sztorival tűzdelve, megannyi tapasztalattal az utóbbi harminc év motorjainak tuningolhatóságával kapcsolatban: hatalmas szó és rendkívül ritka lehetőség, hogy az autóépítés ilyen neves képviselőit élőben meghallgathasd!

 

Reméljük felkeltettük érdeklődésed! Amennyiben részt szeretnél venni valamelyik előadásunkon (vagy akár mindkettőn), nincs más dolgod, mint a kezdési időpontokon megjelenni a "A" pavilon Nagyszínpadánál! Részletes programlistánkért kattints ide!

Szeretettel várunk az AMTS-en, a nyitásig hátralévő néhány napra pedig kellemes készülődést kívánunk.
Hamarosan találkozunk! ;)