Az igazi "petrolhead" formák mindenért rajonganak, aminek kereke van. Én is ilyennek tartom magam, bár főleg BMW-k voltak a kezem alatt, mindig is ámulattal néztem a japán autós kultúrát. Számomra Ők testesítik meg az igazi rajongókat. Nagyon nyitottak, sokkal bátrabban mernek hozzányúlni bármihez, és nincs meg bennük az a jó európai szokás, hogy csak azt ismerik el, amire ráköltötték egy ház árát. Sajnos testközelből még nem tudtam megtapasztalni ezt, de tartom a kapcsolatot pár japán autóssal és azt kell mondjam, hogy nagyon kedvesek és mindennek tudnak örülni. Mivel ennyire nagyra tartok mindent ami a felkelő nap országa felől érkezik, ezért több olyan oldalt is követek, ahol napi szinten érkeznek a különböző képek, leírások, beszámolók. Az egyik ilyen a Shakotan Today weboldal. Itt láttam egy beszámolót az utolsó Mikami Auto Kyusha találkozóról. 
Kezdjük az elején! Mi is az a kyusha stílus? A bosozoku stílusról már biztos hallott mindenki, ezt nem is kell részletesen bemutatni. A kyusha-t előfordul, hogy  összekeverik a boso-val, de nem illik rá teljesen, valamint az autók tulajai nem is szeretnék, ha összekevernék az állandóan hangoskodó, túlzásokkal teleaggatott gépeket az általuk ízlésesen megépített klasszikus csodáikkal. Meg is érkeztünk az egyszerű magyarázathoz. A kyusha, régi klasszikus japán autókat jelenti, de persze ezen belül is lehet találni visszafogottabbakat és kicsit feltűnőbbeket, de giccseseket garantáltan nem. 
A Mikami Auto Kyusha Meeting japán egyik legnagyobb találkozója, amit a Hiroshima mellett tartanak évek óta. Az évente megtartott esemény a kilencedik és egyben az utolsó volt a sorban, ami miatt óriási volt az érdeklődés és Japán minden szegletéből érkeztek autósok, hogy részt vegyenek az utolsó találkozón. Rengeteg fantasztikus autót lehet látni az összejövetelen. Például Jun C10 Hakosuka Skyline-ját, amivel a tulaj eddig minden évben jelen volt és mellette sok más találkozóra is kijárt, vagy éppen Nissan Leopard-ot RB25 motorral, de volt R31 Skyline is. A helyszín a hegyekben van, ahol még csak most érkezett meg a tavasz, így igazán hangulatos volt a környék a virágba borult fák látványától. A terület elég hamar feltöltődött. A belépő 1000 Jen volt, ami átszámítva körülbelül 2500 Forintnak felel meg. (És akkor egy parkolóban megrendezett buliról beszélünk!) Az autók mellett rengeteg érdekességet is lehetett találni. Retro JDM magazinok, prospektusok, matricák mindenfelé, valamint retro alkatrészek és természetesen bőséges ételválaszték is volt. Különböző csapatok is képviseltették magukat és akadtak boso beütésű gépek is, de természetesen a letisztult, stílusnak megfelelő autók voltak többségben. Nem csak az autók voltak érdekesek, hanem a látogatók is. Volt olyan pár, akik úgy néztek ki, mintha egyenes valamelyik manga képregényből léptek volna ki! Ugyan a kapukat 7 órakor nyitották ki, de még órák múlva is folyamatosan csorogtak az autók a területre, ezért a Shakotan Today fotósa körülnézett a külső parkolóban is, ahol szintén rengeteg különlegesség parkolt. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! Mindenképp nézzétek meg őket, mert fantasztikusak mind és olyan ritkaságokat is lehet látni, amiket ritkán kapnak lencsevégre! 





 

 

Forrás: Shakotan Today