"Mehetne lejjebb!" "Túl alacsony!" "Lehetne kisebb a gumi!" "Nem elég széles a kerék!" "Használhatatlan!" "Nem erre találták ki." "Gagyi, mert levegős!" "Fixen nem is lehet vele menni!" "Túl ballonos a gumi!" "Hártyákon gurulsz! Az első kanyarban lefordul majd róla!" "Nincs meg a fitment!" "Koptatóval ültetsz!" 

Ilyen és ehhez hasonló szövegeket már biztos mindenki kapott valamelyik csoportban, közösségi felületen. Sajnos amint kitesszük az autónkat egy oldalra, menthetetlenül érkezni fognak a megmondók, akik a "Véleményem azért csak lehet!" szöveg mögé bújva osztják az észt, és próbálnak elbizonytalanítani, vagy ránk erőltetni a saját stílusukat. Az esetek kis százalékában érkeznek valóban segítő hozzászólások olyanoktól, akik tényleg láttak már rendesen leültetett autót, vagy megfelelő méretű felni és gumi kombót. Sajnos ez ilyen. Amióta van Facebook és Instagram, sokkal többen okosodtak meg és szívesen adnak hangot a véleményüknek, pedig amikor kirakjuk valahova a kocsinkról a képet, sehol sincs olyan kérdés: Na, hogy tetszik? Ha pedig van, akkor is lehetne normálisan leírni, hogy mi nem tetszik vagy min változtatnánk. AZ ÉPÍTŐ KRITIKA MINDIG JÓL JÖN, DE CSAK AKKOR HA VALÓBAN ÉPÍTŐ JELLEGŰ! 

Aki Subarut próbál módosítani, nincs könnyű helyzetben. Az igazi rajongók minden olyan próbálkozást, ami a vezetési élmény rovására megy, azonnali keresztre feszítéssel büntetné, pedig lehet, hogy nem mindenki akar az erdőben száguldozni. Viszont a "stancehívőknek" meg minden milliméter számít és nem ismerik azt a szót, hogy kompromisszum. Nem izgatja őket, hogy mik a lehetőségek, földön kell lennie és kész! Szóval amikor beruházunk egy STI-re, ami alapból is jól mozog, akkor annak a veszélynek is ki vagyunk téve, hogy egyik tábor sem fog a kegyei közé fogadni. Akit ez zavar, az jobb ha bele se kezd, viszont ha kitartunk amellett, amit elképzeltünk, akkor igazán jó dolgok születhetnek! Thai Quan, becenevén ART, Subaru rajongó, de közben nagyon is éli a stance kultúrát. Korábban is egy Impreza-t vezetett. A 2004-es modell magával ragadta és azóta nem engedi. Így 5 évvel ezelőtt lecserélte a képeken látható modellre. Ami viszont nem változott, az a rajongás az ültetett autók iránt, így nem volt kérdéses, hogy milyen stílusban fog épülni az új szerzemény. A HP Auto szélesítésektől kivállasodott a kocsi, ehhez még hozzájön az egyedi első koptató, a Varis toldat, a légterelők, APR fékhűtő nyílások, a motorháztetőn a WRC szellőzők és küszöbök. Ezektől máris sokkal agresszívabb a megjelenés. A TE37V felnikkel lehetetlen mellélőni és ART a méretüket is jól eltalálta. Körben 10x18 ET0. Ezekre a matt bronz görgőkre Toyo R888 gumikat húztak, amitől megmaradt a sportos vezethetőség és közben divatos is. Az ültetésnél viszont nem volt kompromisszum. Air Lift Performance levegős rendszer dolgozik az autó alatt, Cusco és Whiteline alkatrészekkel kiegészítve. A beltérben is a sportosság volt a fő szempont, viszont a biztonság sem szorult háttérbe. A limitált példányszámú Vertex X Stancenation kormány, Worksbell aggyal került a kormányoszlopra. A sofőr és utasa karbon-kevlár Bride Gia 2 ülésekben élvezheti az utazást és Takata Drift 3 övek tartják stabilan a kanyarokban őket. A jobb teljesítményért Cobb, Grimmspeed alkatrészek, új injektorok és benzinpumpa, Ark Performance kipufogó és külső wastegate felel. A sort a Varis hátsó szárny és egyedi diffúzor zárja, ami közrefogja a kipufogóvégeket. Ezzel a szettel mindkét tábor elfogadta ART autóját és azóta elég ismertté is vált Instás körökben. Oké, hogy azért itt nem kevés pénzt szórtak az autóra, de ne felejtsük el, hogy "odaát" lényegesen jobbak a lehetőségek! 

Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 




 

Forrás: Stancenation