A Subaru Instagram oldalára kikerült egy sejtelmes kép, ami alatt ennyi olvasható: A visszaszámlálás az #s209-re  elkezdődött. Figyeld az élő leleplezést január 14-én a #NAIAS-on! 

Nos akkor nézzük miről is szól ez a dolog. Elször is január 14-én nyitja kapuit a NAIAS, azaz a North American International Auto Show Detroit-ban. A Subaru itt fogja bemutatni az S209-et, ami azért nagy dolog, mert korábban már létezett R205, S206, S207, S208, amik mind az aktuális WRX STI különleges kiadásai, azonban eddig egyiket sem lehetett megvásárolni az Egyesült Államokban. Az S209-et viszont már az amerikai rajongók is magukává tudhatják és erről egy kedvcsináló videó is kikerült korábban a Youtube-ra, amiben egy még álcázott autó látható. Első ránézésre az S209 pont úgy néz ki, mint bármelyik másik WRX STI, annyi különbséggel hogy masszívabb sárvédőkkel rendelkezik és ezáltal robosztusabb a megjelenése, valamint ott van a Type RA hátsó szárny és aki minden részletre figyel, annak bizonyára feltűnnek a légterelők is az első lökhárítón. További részleteket nem tudni, de ha kicsit utánanézünk a dolgoknak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy erősebb lesz a gyári verziónál.

Az S208 28 lóerővel volt erősebb és 33 Nm-rel nyomatékosabb, így 324 lóerő és 433 Nm állt a sofőr rendelkezésére. Ennél valószínűleg valamivel erősebb lesz a 209. Az is biztos, hogy itt is megtalálható majd az egyedi hűtőrendszer, a vízpermettel hűthető intercooler is, a Brembo fékek, az állítható Bilstein futómű, a fúrt féktárácsák és még néhány apróság. A részletes információkra várni kell január 14-ig, de közben a Subaru bejelentett egy másik érdekességet is, amit a dél-afrikai piacra szánnak, ez pedig Diamond Edition névre hallgat. ( Mitsubishi rajongók lehet felszisszennek majd.) Ezt úgy hirdetik, hogy a legerősebb WRX STI. Ezt majd 349 lóerővel gyártják, úgyhogy remélhetőleg az S209 is valami ilyesmi teljesítménnyel kerül majd piacra!