Ez a kocsi több szempontból is kilóg a sorból. 
Nincs alatta többrészes divatfelni, nincs levegős futóművel földhöz vágva, viszont szenvedéllyel készült és azokat az időket juttatja az ember eszébe, amikor még nem azért csinálta valaki az autóját, hogy az Instagram-on gyűjtse a kedveléseket. Ez az autó egy emlék a '90-es évekből és egy olyan alap, amiből egyre kevesebbet látni az utakon, úgyhogy pont ezért lehet érdekes és illik ide. 
 
Tamaskovics Zoltán nem csak képeket készített az autóról, de egy rövid interjút is készített az autó tulajával, Antali Sándorral. 
 
TZ: Elég ritka alapot választottál, talán idehaza kizárólag jobb sorsra érdemes példányok vannak a használatautó piacon és te is egy ilyennel ugrottál fejest a végeláthatatlan felújításba.
 
AS: 2009 végén vettem az autót, majd egészen 2017 tavaszáig volt télen-nyáron napi használatban. Ha tüzifát kellett vinni, azt vitt, ha Ferihegyre kellett embert és csomagot hordani, akkor meg azt. Persze közben igyekeztem minden felmerülő, vagy csak simán zavaró problémát orvosolni, de be kellett látnom, hogy a mindennapi melóbajárással önmagam ellen dolgozom. 2017 tavaszára alakult úgy, hogy neki tudtam állni egy teljes lakatolás/telifényezés projektnek. Már az elején eldöntöttem -látva a munka nagyságát és költségeit- ,hogy a továbbiakban havat, jeget, latyakot max képen fog látni, idényautóvá avanzsálom. Persze ehhez az is kellett, hogy beszerezzek a helyére egy praktikusabb, olcsó melóbajárós gépet.
 
TZ: Milyen lényegesebb dolgok történtek a felújítás előtti 8 év használat alatt?
 
AS: A napi használatos időszakban sajnos megfáradt az akkor még gyári textilműanyag tető, itt ott megrepedt, a gyári küszöbök alatt megjelent a rozsda. Egy alkalommal pedig a szembeszomszéd figyelmetlensége miatt cserélni kellett a megsérült vezetőoldali ajtót. Ezidő alatt kapott új Sachs kuplungot, toronymerevítőt, direktszűrőt, új kipufogórendszert a katalizátortól hátra. Szinte minden gömbfej, stabpálca, toronycsapágy cserélve lett. Szereztem gyári gumi szívócsövet, lambdaszondát. 2016 ban kapott körben mindenhová Sachs csillapítókat a sokévvel korábban szerzett és beépített 35/35 ültetőrugók mellé. Ebben az időszakban sikerült - nagy szerencsével, és gyarapodó ismeretség által - szert tennem egy felújításra szoruló Lexmaul RAM szívósorra, gyári BC-re, illetve egy szett 7,5x16 Borbet A felnire. Szereztem még egy bontott pót-tetőt a gyári nyitóhidraulikával, pumpával, kapcsolókkal és kábelkorbáccsal együtt, egy szett kárpitazonos ülés szettet, gyári elektromos ablakemelőket, padlókárpitokat, összes gumikédert, tetőzáró karokat, hogy csak a legfontosabbakat említsem. A lista természetesen hosszú, mindig folyamatban van valami bizniszelés azóta is.
 
TZ: Az említett nagyfelújítással kapcsolatban mit érdemes tudni?
 
AS: 2017 tavaszán az autó majdhogynem a csupasz karosszériáig lett szétszedve. A karosszériázás a küszöbök, hátsó ívek, hátsó sarokelemek, két első sárvédő cseréjét jelentette, plusz az itt ott talált egyéb apróságok. Telifény kapcsán felmerült egy metál-barna átszínezés lehetősége, de végül eldobtam az ötletet ,elvégre anno éppen a színe miatt vettem meg ezt a konkrét autót. Míg az autó a karosszériás műhelyben épülgetett, az itthon maradt rengeteg alkatrész sem maradt érintetlen. Folyt az új tető előkészítése, a tank és kipufogórendszer csiszolása, festése, a kábelezés megtervezése, a Borbetek helyét pedig 7x15 Schmidt Modern line Revo felnik vették át. Ezeknek az újrafényezése, perempolírja is ezidő alatt zajlott le. Pár nappal a fényezés megkezdése előtt sikerült egy, az eddiginél mérföldekkel jobb állapotú első lökhárítóra is szert tenni hatalmas szerencsével, így már ez került rá fényezéshez. Minden kiszerelt apróság homokszórva, porfestve, galvanizálva lett (zárak, kilincs rudazat, rengeteg csavar mindenhonnan, a külső benzinszivattyú egység minden darabja, aktívszéntartály tartó kosara, stb, stb.). Az igazi meló az összeépítéskor kezdődött. Amint megkaptam az autót, nekiestem a teljes kábelezés "tisztázásának", illetve a tetőhöz és a gyári, de utólag korábban beépített elektromos első ablakok kábeleinek beépítésének. Igyekeztem a sallangokat eltüntetni, és logikusan, végig bandázsolt új kötegekbe rendezni mindent az égadta világon. A típus itthoni rajongóinak hála sikerült beszerezni a fényezés utáni felmatricázáshoz gyakorlatilag lassan mindent a gyári guminyomás táblázattól az "ACHTUNG, VENTILATOR" ragacsokig.  A két szett ülésből és kárpitból pedig a jobb állapotúak összeválogatásával, átépítésével sikerült kárpitos segítsége nélkül esztétikusabbá tenni a belteret. Az elmúlt hónapokban sikerült baráti segítséggel megoldanunk a gyári vonószemtakaró hiányát is! Ezt az alkatrészt már gyakorlatilag semmilyen formában nem lehet beszerezni, rengeteg GSi Kadettről hiányzik. Rengeteg méricskélés, tervezgetés, próbadarab legyártása után 3D nyomtatással sikerült elkészíteni a kész alkatrészt.
 
TZ: Messze van még, mire azt mered mondani, hogy elkészült?
 
AS: Messze? Sosem lesz készen. Hátra van még az oldalsó gyári díszlécek és spoilerek visszaszerelése, illetve a csomagtér mostani kárpitjainak cseréje, javítása. Nemrégiben találtam végre sok év keresés után egy 16szelepes GSi-ről átépített 4-2-1 leömlőt -a szívósort kiegészítendő-. Ennek -és más egyéb időközben szerzett ritkaságoknak- beépítése egyelőre függőben van. Az elmúlt hónapokban egyéb projektek, hobbik vették el az időt ezektől. De nem esem kétségbe, idővel szépen lassan összeáll majd minden, de olyan sosem lesz, hogy késznek nyilvánítom. De a célom egy 100% OT-képes veteránautó építése, egyszerüen csak egy szép régi autót szeretnék, ami minden igényem kielégíti, amit egy ilyen hobby autótól várható.
 
TZ: Elképzelhető, hogy egy nap megválj tőle?
 
AS: Jelen pillanatban kizártnak tartom. Ebben az autóban "nőttem fel", hihetetlen szentimentális értéket képvisel számomra. Rengeteg kellemes emlék köt hozzá, a leírhatatlanul sok beleölt pénzt, időt stb nem is említve. Ezeket sosem kapnám vissza! Más projekteket viszont nem zárok ki, de nem helyette, maximum mellé. 
 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 
 
A képeket Tamaskovics Zoltán készítette, IDE KATTINTVA megtaláljátok az oldalát, illetve >EZEN A LINKEN az autó Carstyling odalát találjátok.  





 

 

Forrás: Carstyling